Haberler

Kahramanmaraş: Şirket Haberleri

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Pakiş Kereste A.Ş, Avrupa Birliği (AB) standartlarında ahşap ambalaj üretimi gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Pakiş Kereste A.Ş, Avrupa Birliği (AB) standartlarında ahşap ambalaj üretimi gerçekleştiriyor.

1957 yılından bu yana ahşap ambalaj üretimi yapan Pakiş Kereste, sanayi endüstrisinin yanı sıra firmaların her alanda kullanabileceği kereste ihtiyacını karşılıyor. Firma, 2005 yılında yaptığı yatırımla AB uyum yasaları gereği ihracat yapan firmaların ambalajlamada kullandığı ahşap malzemelerin ISMP 15 standartlarına uygun olarak üretilmesi amacıyla ahşap kurutma tesisi kurdu. Firmalarının, Kahramanmaraş ve bölgedeki inşaat sektörüne yönelik çalışmaları bulunduğunu ifade eden Pakiş Kereste A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Zülkadiroğlu, hedeflerinin kaliteli ürünleri kaliteli işçilikle tüketiciye sunmak olduğunu kaydetti. Günlük 50 metreküp kurutma kapasitesiyle çalıştıklarını anlatan Zülkadiroğlu, "Son yıllarda yoğun bir şekilde kullanılan plastik doğrama olarak bilinen PVC artık Avrupa ve diğer ülkelerde vazgeçilen bir sistemdir. Bu sistemden vazgeçilmesindeki en önemli etken insan sağlığına olan zararlarıdır. Tamamen kimyasal olan bu malzeme, kullanılan yerlerde tamamen yalıtım sağlaması nedeniyle kapalı alanın nefes almasını engellemekte ve kimyasal olması nedeniyle de insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle firmamız bu sektörde Kahramanmaraş ve bölgesinde bir ilk oldu ve tamamen ahşaptan kurutulmuş kereste kullanarak, hazır pencere doğramalarını üretmeye başladı. Bu sistem sayesinde kurutulmuş ve bunun yanında standartları olan bir sisteme geçilmiş olundu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title