Haberler

Kadın Üreticilere Hibe Desteği Verildi

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Salep Demostrasyonu ile Uzman Eller' projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan kadın üreticilere çekleri verildi. Programda, projeden yararlanan kadın üreticilere 250 bin liralık hibe çekleri takdim edildi.

Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Salep Demostrasyonu ile Uzman Eller" projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan kadın üreticilere çekleri verildi.

İlçeye 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyüne giden Vali Yardımcısı Furkan Berber, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Hakkari Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Demeter Organik Tarım Evi çalışanları ve kurum amirleriyle "Salep Demostrasyonu" için uygun olan tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında gerçekleştirilen programda, Vali Yardımcısı Berber, karın üreticilerle salep ekti.

Programda, projeden yararlanan kadın üreticilere 250 bin liralık hibe çekleri takdim edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı kadın çiftçilere yönelik tarım projelerinin ilçede yaygınlaştığını söyledi.

"Uzman Eller" kapsamındaki projeden 66 kadın üreticinin yararlandığını belirten Yiğit şunları kaydetti:

"Proje sonucunda kadın üreticilerimizi daha çok toprakla buluşturmak istiyoruz. Amacımız tarımın Yüksekova'da yaygın hale gelmesi. Tarım bölgesiyiz, coğrafyamız tarıma elverişli. İnşallah bu projeler daha da yaygınlaşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Hibe Desteği Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title