Haberler

İstanbul'da Servislerin Kaldırılmasına İlk Tepki İTO'dan

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Hakan Orduhan, hükümetin servislerin kaldırılması planından dolayı endişeli olmadıklarını söyledi.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Hakan Orduhan, hükümetin servislerin kaldırılması planından dolayı endişeli olmadıklarını söyledi.

Orduhan endişeli olmamalarının nedenini ise şöyle açıkladı:

"Bu uygulamaya ne zaman geçilir bilinmez. 20 yıl sonra mı olur 30 yıl sonra mı olur? Evet servis İstanbul gibi bir kent için ayıptır. Fakat toplu taşıma şu anda yaygın değil. Siz oturmalı olarak çalışacak bir metro ağı yaparsınız, o zaman bu uygulama gerçekleşebilir" dedi.

SERVİS EKONOMİSİ

Sadece İstanbul'un servis ekonomisinin yılda 1.5 milyar dolarlık bir ekonomi yarattığını ifade eden Orduhan, "O zaman biz de paralel taşımacılık yaparız" diye konuştu.

Paralel taşımacılıktan kasıt anahatlara giden toplu taşıma araçlarından sonra insanları evlerinin bulunduğu alanlara taşımak…

"KADEMELİ OLARAK AZALACAK"

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Gündüz ise, kademeli olarak servis taşımacılığında bir azalma olmasının mümkün olduğunu kaydetti. Gündüz, İstanbul'da servis taşımacılığı yapan 55 bin araç olduğunu ifade etti. Söz konusu araçların 15 bin kadar öğrenci taşımacılığı yaptığını kaydeden Gündüz konuşmasının devamında "2023 Ulaşım Master Planı'na uygun olarak servis taşımacılığı kademeli olarak azaltılacak zaten. Bizler de bunu biliyoruz ve planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. Yurtdışına hizmet ihracı yapmaya başladık. Ancak öğrenci taşımacılığında servisi kaldırmak mümkün değil" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

SERDAR:

YAHU BU NASIL Bİ KARAR ALMADIR ŞAŞIYORUM. ZİRA BU ÜLKEDE TRAFİĞİ KİLİTLEYEN/AKARYAKITIN ÇOĞUNU TÜKETEN SERVİS ARAÇLARI MIDIR YOKSA HUSUSİ ARAÇLAR MIDIR ? SABAH ve AKŞAMLARI İŞE/EVE GİDEN HUSUSİ ARAÇLARA BAKIN BUNUN CEVABINI GÖRMEKTE GECİKMEYECEKSNİZ. KEZA HERKESİN ALTINDA HUSUSİ BİR ARABA İÇLERİNDE SADECE 1 KİŞİ. BUBU NEREYE KOYACAKSINIZ. GELELİM DİĞER KONUYA, SİZ ÜLKEDE GEREKLİ ULAŞIM ALTYAPISINI HAZIRLAYAMADIKTAN SONRA BU PROJENİZ FİYASKO İLE SONUÇLANACAKTIR. BUGÜN MALTEPE DEN GÖZTEPEYE İETT İLE GİDEYİM DEDİM 25 DK OTOBÜS BEKLEDİM AYRICA İÇİ BALIK İSTİFİ. BU ARADA ÜLKE DE BUNCA KİŞİ İŞSİZ İKEN ( BENDE ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLERDENİM) SİZ BU KADAR SERVİS ŞÖFÖRÜNÜ NEREDE İSTİHDAM EDECEKSİNİZ ? BUNCA KİŞİ GEÇİMİNİ BUNDAN SAĞLAYIP AKŞAM EVİNE EKMEK GÖTÜRÜRKEN, BUNCA KİŞİNİN VEBALİNİ ÖDEYEBİLECEKMİSİNİZ ?

23
2
yanıtYanıtla
hasan:

İstanbul trafiğinin kaosa dönüşmesinde 1, etken servisler. Yollar babalarının malıymış gibi heryerde yolcu alıp indirmeler, önü boşken, orta şeritte 20 km hızla ilerleyip arkasında km lerce trafik oluşturmalar. Sonrasında minibüsler ve abuksubuk araç kullanan tipler. İnşallah gerçekleşir.

6
16
yanıtYanıtla
öğrenci velisi:

6 yaşındaki kızım okula dolmuşlamı metroylamı gidecek anlamadım

20
1
yanıtYanıtla
Veli:

Toplu taşıma belediyeye ait. Anlayın işte, para tükendi, sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışıyorlar.

18
3
yanıtYanıtla
Ufuk:

Bende servis sahibiyim. Olumlu olumsuz bir sürü yorum var. Trafikte herkesin yaptığı gibi bizlerinde içinde hata yapan vardır. ama bunu 55 bin servis sahibine ve şöförüne mal etmek mantıklı değil. Ayrıca benim mevcut öğrencilerimin yarıya yakını ilk okul 1 ve 2. sınıf. Bu cocuklar hangi toplu ulaşım aracına binipde okullarına gidip gelecekler. Daha servise bile yardımcı olunmadan binemiyorlar. Trafikte ki özel arabaları minimuma indirmenin daha akılcı olduğunu düşünüyorum.

17
1
yanıtYanıtla
ADINI YAZIN MEKRE:

ADAM GİBİ SERVİS CEKİN SİZDE HERGÜN KATLİAM GİBİ KAZALAR. NE BU YA. .

4
12
yanıtYanıtla
adımı yazdım ya:

Bencede kaldırılsın kardeşim servisler istanbulun trafiğini felç ediyor , kimsede çoçukların şımarık büyütmesin herkes toplu taşıma araçlarına binsin.

3
12
yanıtYanıtla
AHA YORUMUM:

BEN BİLMEM BEYİM BİLİR

5
2
yanıtYanıtla
tipi tip:

süper 2 tane arabasi olanlar ve daha cok ise neden göstermeden alamasin arac vergileri cok az

4
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

Ankarada bile servisi kaçırınca otobüsle geliyom, yemin ederim gelene kadar herkesle akraba oluyoz. 1. si o kadar kişi bu otobüs ve metroya nasıl sığacak 2. bizim çocuğun oraya okuluna otobüs yok. yazı var kışı var (çocuk sapığı var), indikten sonra nasıl gidecek.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title