Haberler

Hazine, Dask'ın Büyük Depremler İçin Halen 1.8 Milyar YTL'lik Ödeme Kapasitesi Var

Hazine, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (Dask) Kurulduğu Tarihten İtibaren Toplam 172 Depremde 9,546 Mesken Sahibine 18.3 Milyon YTL'lik Hasar Ödemesi Gerçekleştirildiğini, Muhtemel Büyük Depremler İçin de Halen 1.8 Milyar YTL (1 Milyar Euro) Ödeme Kapasitesi Bulunduğunu Açıkladı.

Hazine, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) kurulduğu tarihten itibaren toplam 172 depremde 9,546 mesken sahibine 18.3 milyon YTL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildiğini, muhtemel büyük depremler için de halen 1.8 milyar YTL (1 milyar euro) ödeme kapasitesi bulunduğunu açıkladı.

Hazine'den Marmara depreminin yıl dönümü nedeniyle yapılan açıklamada, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara depremi'nin, ekonomik ve sosyal açılardan ülkemizde büyük yıkımlara yol açtığı belirtilerek, bugün, söz konusu depremin 8'inci yıldönümü vesilesiyle, doğal afetlerden kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi ve mal kayıplarının telafi edilmesi yönündeki çalışmalara tekrar dikkat çekmek gerektiğinin altı çizildi.

Geçen 8 yıllık süre içinde ülkemizde, büyük boyutta can ve mal kaybına sebep olan doğal afetlerin olmaması memnuniyet verici olduğu belirtilen açıklamada Ancak ülkemizin aktif bir deprem kuşağında olduğu hiç bir zaman unutulmaması gerektiği vurgulandı.

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu en önemli doğal afet tehlikesi olan depremin konutlara vereceği hasarları tazmin etmek amacıyla Marmara depremi sonrasında uygulamaya konan Zorunlu Deprem Sigortası'nın ve bu sigorta teminatını sunmak üzere kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) bugüne kadarki performansı memnuniyet verici olduğu ifade edilen açıklamada ancak bu uygulamaya toplumumuzun daha fazla sahip çıkması ve başarısını geliştirmesi beklendiği kaydedildi.

SİGORTALI KONUT SAYISI, 2 MİLYON 600 BİNE ULAŞTI

Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasından önce 500 bin civarında olan sigortalı konut sayısı, Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması sayesinde 2 milyon 600 bine ulaştığı belirtilen açıklamada "Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası yaptıranların sayısının 2 milyon 600 bine ulaşmış olması azımsanacak bir sayı değildir. Ancak ülkemizde bu konuda önemli bir gelişme potansiyeli olduğu da açıktır. Kapsamdaki tüm konutların Zorunlu Deprem Sigortası güvencesine sahip olması hedefinin gerçekleşmesi için, sigortanın

deprem hasarlarının tazmin edilmesinde en doğru yöntem olduğunun toplum tarafından kabul edilmesi ve Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanın aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk olduğunun da bilinmesi gerekmektedir. Ayrıca, bu hedefe ulaşmada, sigorta sektörü, eğitim kurumları, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde çalışması büyük önem arzetmektedir."

Zorunlu Deprem Sigortası poliçelerinin dağılımına bakıldığında, poliçelerin, yüksek riskli bölgelerde ve sigortacılık bilincinin daha gelişmiş olduğu bölgelerde yoğunlaşmış olduğu görüldüğü kaydedilen açıklamada ancak bunun tüm ülke geneline yaygınlaştırılması gerektiğine işaret edildi.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title