Haberler

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Yeni yüzyıl güçlü iktidarların yüzyılı olacak

Güncelleme:

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'nin güçlü liderlik ve istikrarlı yönetim ile Yüzyılının anahtarını bulacağını söyledi.

HAK İşçi Sendikaları (HAK-İŞ) Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Yeni yüzyıl, güçlü iktidarların ve onun sonucu ortaya çıkan güçlü devletlerin yüzyılı olacaktır. Bu güçlü liderlik ve bu liderliğin sağladığı istikrarlı bir yönetim, Türkiye Yüzyılı'nın anahtarıdır. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda emekçinin de yüzyılı olacaktır" dedi.

HAK-İŞ 15'inci Olağan Genel Kurulu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ'in Türkiye'deki 20 iş kolunun tamamında örgütlü olduğunu söyledi. HAK-İŞ'in, tüm Türkiye sathında, bütün iş kollarında örgütlü ve yetkili bir konfederasyon olduğunu belirten Arslan, "HAK-İŞ olarak bulunduğumuz tüm platformlarda, uluslararası sendikal hareketle dayanışma içerisinde olduk. Birbirimizin dertleriyle dertlenmek, birbirimizle kucaklaşmak, birbirimize sıkı sıkıya sarılıp tek bir beden olmak için felaketleri beklemeyelim. Biz her vakit tetikte olmak, temkinli davranmak zorundayız. Vakit, uyanık olma vaktidir" diye konuştu.

'BİZİM YERİMİZ, IMF'Yİ BU ÜLKEDEN KOVAN, VATANA SEVDALI OLANLARIN YANIDIR'

?14 Mayıs seçimlerinin, milletin siyasal kaderini elleriyle belirleyeceği bir durak olduğuna işaret eden Arslan, sorun yaratan, varlığı sorun olan bir siyasal iradeye devleti emanet edemeyeceklerini söyledi. Arslan, yerlerinin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile iş tutma sevdalılarının yanı olmadığını belirterek, "Bizim yerimiz, IMF'yi bu ülkeden kovan, yerli ve milli bir ekonomi için çalışan, Türkiye'yi üretim ve yatırım üssü yapan vatana sevdalı olanların yanıdır. Bizim yerimiz, ulusal ve uluslararası alanda dergileriyle, sosyal medyalarıyla Türkiye'ye parmak sallayanlara, tehdit edenlere, ayar vermeye kalkanlara teşne olanların, emperyalist güçlerle iş birliği yapanların yanı değildir. Bizim yerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktürmek isteyen emperyalizmin menfur ve melun hesaplarını boşa çıkarmak için çabalayanların yanıdır. Bizim yerimiz, Türkiye'nin sinir uçlarına dokunarak, mezhepçilik, ırkçılık, bölücülük yapanların yanı değildir. Bizim yerimiz, müze yapılan Ayasofya'yı tekrar ibatede açarak, özgürlüğüne kavuşturan, 100 yıllık hasreti bitirenlerin yanıdır" ifadelerini kullandı.

'HEDEFİ DE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

Hainlerin hesaplarını milletin 14 Mayıs'ta boşa çıkaracağını söyleyen Arslan, "Biliyoruz ki yeni yüzyıl güçlü iktidarların ve onun sonucu ortaya çıkan güçlü devletlerin yüzyılı olacaktır. Bu güçlü liderlik ve bu liderliğin sağladığı istikrarlı bir yönetim, Türkiye Yüzyılı'nın anahtarıdır. 'Türkiye Yüzyılı' aynı zamanda emekçinin de yüzyılı olacaktır. Biz, örgütlenemeyen emekçilerin üzerimizde hakkı olduğunu düşünüyoruz. HAK-İŞ olarak önümüze hem örgütlü Türkiye hem de örgütleyen bir HAK-İŞ hedefini koyuyoruz. Bu hedefi de birlikte başaracağımıza inanıyoruz" açıklamasında bulundu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Arslan Türkiye Hak-İş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title