Haberler

Gelen borçları gören vatandaşlar yaşadıkları mahalleyi satılığa çıkardı

Güncelleme:

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarı Borandere Mahallesi'nde yaşayan 272 kişiye merayı ihlal ettikleri gerekçesiyle 2 milyonun üzerinde para cezası geldi. Tebligatı gören vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırırken, mahalledeki evlerin fiyatlarının dahi gelen cezayı karşılamayacağını söyleyerek, mahalleye 'Yukarı Boran Satılık' yazdı.

Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarı Borandere Mahallesi sakinlerinin başı gelen ceza ile dertte. Meraları ihlal ettikleri gerekçesiyle mahallede yaşayan 272 kişiye farklı tutarlarda 2 milyonun üzerinde borç tebligatı geldi. Tebligatı gören mahalle sakinleri neye uğradıklarını şaşarken, yetkililerden yardım istedi.

Gelen borçları gören vatandaşlar yaşadıkları mahalleyi satılığa çıkardı

MAHALLE MEYDANINA 'SATILIK' YAZDILAR

Mahalle sakinleri ayrıca, gelen cezayı ödemek için imkanlarının olmadığını söyleyerek, mahalle meydanına da 'Yukarı Boran satılık' yazdı.

Gelen borçları gören vatandaşlar yaşadıkları mahalleyi satılığa çıkardı

"ARAZİYİ SATSAK, BU PARA ETMİYOR"

Bedri Kaygısız, "Elimdeki Osmanlı tapuları 198 yıllıktır. Bu köy 3 sefer el değiştirdi. Biz buraya 1940'tan sonra geldik. Bu tarlalar önceden başkalarınındı. Bu eski tapular piyasaya hiç sürülmemiş. Bizim de elimizde olmadığından dolayı mera olduğunu bilmiyorduk. Bu meraları bırakıyoruz, yine ceza yiyoruz. Bunları da göz önüne almalarını istiyoruz. Biz gelen cezayı ödeyemiyoruz. Bu araziyi de satsak, bu para etmiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500

Yorumlar (4)

erkan:

mera kimsenin malı değil. devlet orayı bütün köylünün kullanımana sokar ve hayvan otlatır. ama bir kaç uyanık gider ya tarla yapar ya ev yapar içine. babanın malı değil kardeşim orası. cezalar az bile olmuş

14
0
yanıtYanıtla
ne dersiniz:

kayseride resmi kurumlar vatandaşı zor durumda bırakır oldu gibi bir algı var . doğru mu acep????

9
2
yanıtYanıtla
DOĞRUCU MAHMUT:

Kaçak elektrik kullananlara kılınız kıpırdamıyor ama devletini seven vatandaşa basarsınız cezayı.

6
4
yanıtYanıtla
AHMET:

kişi başı 7 bin çok para değil, köy satlığa çıkacak kadar abartmaya ne gerek var kardeşim. Ekim biçim yaparken iyi para kazanırken iyi ceza gelince hoplamak da iyi. . . .

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title