Haberler

Gaziantep'te uygulamaya geçen "1 liralık indirim kuponu" sonrası fırınlarda uzun kuyruklar oluştu

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarafından uygulamaya konulan ekmekte 1 liralık indirim kuponu uygulaması yoğun ilgi gördü. 1 liralık indirimden yararlanmak isteyen Antepliler, fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal medyada paylaşışan görüntüler, hayat pahalılığının geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya geçirdiği 1 liralık indirim kuponu sonrası vatandaşlar fırınlara akın etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Gaziantep halkının indirimli ekmek almak için metrelerce kuyruk oluşturduğu görüldü.

ONLARCA KİŞİ UCUZ EKMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Twitter'da yayınlanan bir videoda ise, 1 liralık ekmek kuponunu alan vatandaşların girdiği uzun kuyruk dikkat çekti.Onlarca vatandaşın 1 lira ucuza ekmek alabilmek için sıraya girdiği görüntüler, hayat pahalılığının geldiği noktayı gözler önüne serdi.

UYGULAMAYI YETERLİ BULAN DA VAR YETERSİZ BULAN DA

İndirim kuponu hakkında fikirlerini belirten Kadir Elfidan isimli vatandaş, "Yapılan bu uygulama yeterli değil. Çiftçiye destek verilseydi durum bu seviyeye gelmezdi. Zaten ekmek ucuz olurdu o zaman." şeklinde konuştu.

Şeref Balcıoğlu isimli vatandaş ise konu hakkında "Çok güzel bir uygulama, Antep halkı için çok iyi bir haber. Yeterli de olur. 1 TL, indirim çok iyi olur" ifadelerine yer verdi. Mecit Altunalmaz ise, "Çok güzel bir uygulama 1 TL indirim, ama şu ekonomik krize bakılırsa yeterli değil." dedi.

"BİZİM YAPTIĞIMIZ KARNE DEĞİL DESTEK"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yapılan uygulamanın karne benzeri olduğunu reddetti ve 126 bin dar gelirli aileye aylık 150 ekmeği 1 TL indirimli olarak vereceklerini aktardı. Fatma Şahin konu hakkında "Karne, piyasada bulunmayan bir şeyin ne kadar alınması gerektiğine ilişkin sınırlandırma belgesidir. Ekmekte sıkıntı yok. Bizim yaptığımız destektir. Ramazan'da 150 milyon liralık gıda paketi yardımı da yapılacak." ifadelerine yer verdi.

CHP'Lİ VEKİL İNDİRİM KUPONUNU KARNE UYGULAMASINA BENZETTİ

CHP Gaziantep Milletvekiliİrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 2 lira 50 kuruş olan ekmeği 1 lira ucuza almaları için vatandaşlara dağıttığı indirim kuponunu karne uygulamasına benzetti. Kaplan konu hakkında "2 lira 50 kuruş olan ekmeği 1 lira ucuz almaları için vatandaşlara indirim kuponu dağıtıldı. Sarayın lüksü için milyonlarca lira harcanırken benim hemşerim ucuz ekmek kuponuna mahkûm olmuş durumda. Bu ucuz ekmek indirim kuponu, hükümetin utanç vesikasıdır. Sanki ülkede savaş durumu mu vardır? Bu, iktidarınızın bittiğinin göstergesidir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gaziantep Ekmek Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Amokachi:

Müstehak. %56 ile oy verdiğiniz parti sebebiyle her şeyi hakediyorsunuz. Bir dahaki seçimde de lütfen aynı oy oranını koruyun. Sizin hakettiğiniz bu.

49
11
yanıtYanıtla
mehmet sarıkeçe sarıkeçe:

Vicdanınız kurusun 20 yıldır görevde bu hükümet son 2 seneye kadar fiyatlar nasıldı bir kerede çıkıp dediniz mi enflasyon düşük diye şimdi zır zır ötüyorsunuz. ABD de son 41 yılın enflasyonu var her şeyde ABD ye bakıyorsunuzya...

yanıt5
yanıt34
ferfer:

memmet sen uzaydamı yaşıyon abd de 41 yılın yüksek dediği enflasyonu yüzde 8 la vicdansız ne zaman ucuzluk gördün bu memlekettede 2 senedir deyip yalan söylüyon ,hiç utanmıyormusunuz la:)))

yanıt14
yanıt2
taner ipek:

Mehmet bey zır zır ötmek, 20 yıldır yönetimde olan hükümetin yönetime geçmek adına futursuzca vaat verip 20 yıl boyunca da kendini gerçekleştirememiş olmasına rağmen, onu savunacak cümleler kurarak mümkündür

yanıt4
yanıt2
Doğuş:

Bir yerde pide kuyrukları bir yerde ucuz ekmek kuyrukları. Hindistan yolundayız

42
5
yanıtYanıtla
sales Goods:

yeni Türkiye

42
3
yanıtYanıtla
ferfer:

yerli ve milli kuponlar almayan kalmasın,1 tl için bu kuyruk öylemi vahki ne vahhh

31
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

peki bu görüntünün suclusu kim dersiniz yari ac oldugu halde hala uyuma bagimliligindan kurtulamamis vatandaslar olabilirmi?

21
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title