Haberler

Elektriğe Zam Geliyor

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Elektrikte Yeni Fiyatlama Sistemine Geçilmeden Önce Zam Yapılacağını, Bütçede de Gelir Artırıcı Önlemler Alınacağını Belirtti.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, elektrikte yeni fiyatlama sistemine geçilmeden önce zam yapılacağını, bütçede de gelir artırıcı önlemler alınacağını belirtti.

Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)- Dünya Bankası Güz dönemi Toplantısına katıldığı ABD'den dönüşünde Esenboğa Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, temasları hakkında bilgi  verdi.

Şimşek, IMF'nin  üst düzey yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, stand-by  düzenlemesinin 7. gözden geçirmesi kapsamında, gelinen son nokta ve bu  kapsamda önümüzdeki günlerde yapılması planlanan teknik çalışmaları ele  aldıklarını ifade etti. Bakan Şimşek, 4-17 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen  görüşmelere yıllık toplantılar nedeniyle Washington'da devam etme kararı  verdiklerini hatırlatırken, devamla şöyle dedi:

"Burada yaptığımız temaslar ile çalışmalarımızı daha ileri bir noktaya  taşıdık. Gözden geçirme çalışmalarına önümüzdeki günlerde Türkiye'de  devam edilecektir. IMF yetkilileri ile yapılan toplantılarda ayrıca, IMF  bünyesinde yürütülen kota ve yönetim reformu, uluslararası mali  piyasalardaki son gelişmeler ile 2009 yılında Türkiye'de  gerçekleştirilmesi planlanan IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarına  ilişkin hazırlıkları da değerlendirme imkanımız oldu.

IMF'nin gündem maddeleri arasında, kota ve yönetim reformu ayrı bir önem  arz etmektedir. IMF'nin etkin bir üyesi olarak, bu konuda kendi  perspektifimizi ortaya koyma imkanı bulduk. Yatırımcılar ve uluslararası  finans kuruluşlarının temsilcileri ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde,  küresel ekonomik gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunduk ve  Türkiye ekonomisine ilişkin makro ekonomik görünüm ve kamu maliyesi  gerçekleşmeleri ile 2008 yılı hedeflerini değerlendirme imkanı bulduk.”

ELEKTRİĞE ZAM

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 2008’in ilk yarısında elektrikte zam, fiyat mekanizması ve piyasa yapısına ilişkin üç aşamalı bir plan uygulanacağını bildirdi.

Şimşek'in verdiği bilgiye göre birinci aşamada KİT’lerce fiyat artışı belirlenecek, ardından otomatik fiyat sistemine geçilecek, son aşamada rekabetin artırılması için dağıtım özelleştirilecek.

Elektrik fiyatlarındaki artışın ne düzeyde olacağının sorulması üzerine Şimşek, TEDAŞ'ın maliyet ve yatırımları karşılayacak bir fiyat öngördüğünü, bunu değerlendireceklerini kaydetti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title