Haberler

Tezgahta bolluğu ile dikkat çeken lüfere ilgi azalmıyor

Güncelleme:

Tezgahta bolluğu ile dikkat çeken lüfere ilgi azalmıyor "Geçen sene 100 TL olan lüfer şuan 25 TL'den satılıyor" Balık tezgahlarında lüfer bolluğu göze çarpıyor.

Tezgahta bolluğu ile dikkat çeken lüfere ilgi azalmıyor

"Geçen sene 100 TL olan lüfer şuan 25 TL'den satılıyor"

İSTANBUL - Balık tezgahlarında lüfer bolluğu göze çarpıyor. Karaköy'de bulunan balıkçılar, lüfer balığının bolluğundan bahsederken, en lezzetli balığın lüfer olduğunu söyledi. Vatandaşlar lüfere yoğun ilgi gösteriyor.

Bu yıl balık sezonu lüfer bolluğuyla geçiyor. Av yasağının kalkmasından beri tezgahlarda bol miktarda lüfer görülmeye devam ediyor. Fiyatı 25 lira olan lüfere ilgi azalmıyor. Geçen sene lüfer balığının tanesi 80 ile 100 TL arasında değişirken, bu sene lüfer balığın fiyatı boyutuna göre 25 ile 50 TL arasında değişiyor. Çinekopun kilosu 40 TL'den satılırken, hamsinin kilosu 35 TL.

"Denizlerden bolca lüfer balığı çıkıyor"

Balık yemenin tam vakti olduğunu ve denizden bolca lüfer balığı çıktığını belirten balıkçı Mustafa Sancaktaroğlu, " Şu an balık yemek zamanı. Her balıktan bol bol çıkıyor. Yılbaşına doğru balıklar azalır, azaldığı içinde pahalılaşır. Çinekop balığının kilosu 35 ile 40 TL, lüfer balığının tanesi boyuna göre 25 ile 35 lira arası değişiyor. Bu sene en pahalı balık hamsi; kilosu 35 ile 40 TL arasında. Lüfer balığı şu anda fazla çıkıyor. 10 senedir lüfer balığı yoktu, bu sene fazla çıkmaya başladı. Lüferin bol çıkmasıyla fiyatı düştü. Lüfer balığı çok lezzetli bir balık. Lüfer geçen sene 80 ile 100 arasında değişiyordu, bu sene bolluk ile beraber tanesi 25 TL'ye kadar düştü. Lüfer yemenin tam zamanı hem uygun hem de çok lezzetli bir balık. Lüfer balığı denizin padişahıdır. Şu anda en çok sattığımız balık lüfer balığı" dedi.

"Çinekop ve lüfer balığına talep arttı"

En fazla talebin lüfer ve çinekopta olduğunu belirten Selim Albayrak, "Şu anda çinekop, istavrit, lüfer ve hamsiye yoğun bir ilgi var. Her balığın ayrı bir tadı var, ona göre talebi var. Bu dönemde çinekop yeni çıktığı için şu günlerde çinekopa biraz daha talep arttı. Çinekop fiyatı 40 - 45 TL arasında. Hamsi 30 - 35 TL arasında değişiyor. Lüfer ise 25 TL'den başlıyor 50 TL ye kadar alıcı buluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karaköy Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title