Haberler

Eib Başkanlar Kurulu Başkanı Türkmenoğlu'dan Öğrencilere Tavsiyeler

İş Hayatında Başarılı Olmanın En Önemli Yollarından Bir Tanesinin Yenilikçilik Olduğunu Belirten Ege İhracatçı Birlikleri (Eib) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Üniversite Öğrencilerine İş Hayatına Atıldıklarında Farklı ve Yenilikçi Olmalarını ve Doğru Zamanda Doğru Yerde Risk Almalarını Tavsiye Etti.

İş hayatında başarılı olmanın en önemli yollarından bir tanesinin yenilikçilik olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, üniversite öğrencilerine iş hayatına atıldıklarında farklı ve yenilikçi olmalarını ve doğru zamanda doğru yerde risk almalarını tavsiye etti.

Dış ticaret sektörüne vasıflı personel ve girişimci kazandırabilmek için üniversitelerle işbirliği yapan, projeler yürüten ve üniversitelere destek sağlayan Ege İhracatçı Birlikleri, Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü ile işbirliğine gitti. Yüksekokulun son sınıf öğrencilerine, "Dış Ticarete İlişkin Uygulamalar ve Dış Ticaretle İlgili Kurum ve Kuruluşlar Hakkında Bilgiler" isimli ders, bu yıl Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulları Başkanları ve

üyeleri ile EİB'in uzman personeli tarafından verildi. Bu yılın son dersini Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu verdi. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde bir işyerine bağlı olarak çalışma zorunluluğunun ortadan kalktığına işaret eden Türkmenoğlu, üniversite öğrencilerine yenilikçi olmaları, teknolojik yenilikleri kullanmaları ve bir işin başarıya ulaşması için tüm departmanlar ile uyumlu bir çalışma yürütmeleri tavsiyesinde bulundu. Türkiye'nin 2007 yılı için 100

milyar dolar ihracat hedefi belirlediğine işaret eden Türkmenoğlu, "Hedefe ulaşmak için kaliteli üretim, markalı üretim çok önemli. Kalite yönetim standartlarına uymak ve geliştirmek lazım. Agresif, hedefe odaklı, hedeften sapmayan, inatçı politikalarla 100 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılır" diye konuştu. Türkiye'nin her sektörde 10 tane marka oluşturduğu takdirde gelişmiş ülkeler sınıfına yükseleceğini vurgulayan Türkmenoğlu, üniversite öğrencilerine şöyle seslendi:

"Hayatta plansız hiçbir şey olmaz. Yeni pazar, yeni ürün politikası geliştirilmeli, doğru yerde, doğru üründe risk alacaksınız, risk alamazsanız hiçbir şey yapamazsınız. Risk, yenilikçiliğin şartı. Mühim olan eğitiminizi, kendi yorumunuzu katarak farklı yerlere götürmek, sistemin insanı olmak yerine, yenilikçi olmak, ileri gitmek başarının olmazsa olmazı. İnsan azmedince başarı kendiliğinden oluşur."

(CHT-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title