Haberler

Düzce'de istavrit kilosu 50 liradan tezgahlardaki yerini aldı

Güncelleme:

Karadeniz'de balık sezonu başladığından bu yana tezgahlarda palamut ve istavrit fazla görülmezken, hamsi bolluğu yaşanıyordu. Son günlerde etkili olan fırtınanın ardından istavrit, kilosu 50 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Düzceli balıkçı Tuncay Kılıç, 'İstavrit bu ara çıkmaya başladı. Hamsi de var. Biz de insanlar balığa ulaşsın, daha rahat yesinler diye kampanya başlattık' dedi. Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşandığını söyleyen Kılıç, 'Hamsi Marmara'da yok, Karadeniz'de çıkıyor. İlerleyen günler için umutluyuz. Büyük bir hava muhalefeti geçirdik. Bundan sonra normale dönmeye başladık' şeklinde konuştu. Tezgahta hamsi 70, istavrit 50, mostra mezgit 250, mezgit 120, barbun 200 ve somon kilosu 200'den alıcı buluyor. Çupra da tanesi 120, levrek 130, uskumru ise tanesi 50 liradan satılıyor. - DÜZCE

İstavrit 50 liradan tezgahlara indi

DÜZCE - Düzce'de istavrit kilosu 50 liradan tezgahlardaki yerini aldı.

Karadeniz'de balık sezonu başladığından itibaren tezgahlarda palamut ve istavrit fazla görülmezken, hamsi bolluğu yaşanıyordu. Son günlerde etkili olan fırtınanın ardından istavrit, kilosu 50 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Balık tezgahlardaki son durumu değerlendiren Düzceli balıkçı Tuncay Kılıç, "İstavrit bu ara çıkmaya başladı. Hamsi de var. Bizde insanlar balığa ulaşsın, daha rahat yesinler diye kampanya başlattık" dedi.

Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşandığını söyleyen Kılıç, "Hamsi Marmara'da yok, Karadeniz'de çıkıyor. İlerleyen günler için umutluyuz. Büyük bir hava muhalefeti geçirdik. Bundan sonra normale dönmeye başladık" şeklinde konuştu.

Tezgahta hamsi 70, istavrit 50, mostra mezgit 250, mezgit 120, barbun 200 ve somon kilosu 200'den alıcı buluyor. Çupra da tanesi 120, levrek 130, uskumru ise tanesi 50 liradan satılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hava Muhalefeti Tuncay Kılıç Karadeniz Marmara Düzce Balıkçılık Tarım Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title