Haberler

"Dünyanın Zirvesindeki 50 İşkadını"

Güncelleme:

Güler Sabancı listede ikinci sıraya yükseldi.

Fınancıal Tımes Tarafından Hazırlanan "Dünyanın Zirvesindeki 50 İşkadını" Listesi Açıklandı

Ft: "Güler Sabancı, Türkiye'nin Politik, Sosyal Ve Kültürel Hayatında Önemli Bir Güç"

Güler Sabancı: "İş Dünyasında Hızlı Ve Esnek Olmak Gerekir Çünkü İş Dünyasında Belirli Olan Tek Şey Belirsizliktir"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Financial Times tarafından düzenlenen "Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını (Top 50 Women In World Business)" listesinde ikinci sırada yer aldı. Güler Sabancı geçen sene de Financial Times'ın hazırladığı listede üçüncü sıradaydı.

Dünyanın en etkin ekonomi yayınlarından olan Financial Times, Güler Sabancı'ya ilişkin tanıtım yazısında şu ifadeleri kullandı: "Büyük Türk Holding'inin Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ülkenin politik ve sosyal hayatında bir güç.

Güler Sabancı sadece Türkiye'nin en büyük finansal ve sanayi şirketler grubundan biri olan Sabancı Topluluğu'nun ana şirketi Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı değil, aynı zamanda ülkenin kültürel hayatında da önemli bir güç. Güler Sabancı, aralarında Eski ABD Başkanı Clinton'ın filantropi kuruluşunca "Kurumsal Liderlik" için verilen Küresel Vatandaşlık Ödülü de olmak üzere, birçok ödül ve nişanın da sahibi."

Yazı şöyle devam etti: "Yirminci yüzyılın başında dedesi Hacı Ömer Sabancı tarafından kurulan şirketin üçüncü nesil yöneticisi. Pamuk ve tekstil ticaret şirketi olarak kurulan şirket, şimdi finansal hizmetler, lastik, çimento, enerji ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin İşletme Bölümü'nden mezun olmasının ardından, kariyeri, topluluğun lastik şirketi olan Lassa'da başladı.

Ardından birçok görev bunu takip etti: "Organizasyonumuzun her seviyesinde çalıştım. Ama nerede olursam olayım, sanki tek şansım buymuş gibi çalıştım." 1985'te, Sabancı Topluluğu'nun kord bezi şirketi Kordsa'nın genel müdürü oldu; 1997'de de topluluğun lastik ve lastik takviye malzemeleri grup başkanı oldu.

Filantropiyle yakından ilgili olan Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi'nin kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sakıp Sabancı Müzesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı. Aynı zamanda 1974'ten beri sosyal programlara 1.5 milyar dolarlık katkı sağlayan Haci Omer Sabanci Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Geçen sene Financial Times'a konuştuğunda, Güler Sabancı şunları belirtmişti: "Arkadaşlarım bana hız belirleyici derler. Bazen sabırsız olabiliyorum; ama iş dünyasında hızlı ve esnek olmak gerekir çünkü iş dünyasında belirli olan tek şey belirsizliktir."

-JÜRİ-

Financial Times tarafından hazırlanan listede seçimler, uluslararası iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından yapıldı.

Jüride yer alan isimler ise şöyle;

• Ferdinando Beccalli-Falco (GE)

• Clara Furse (Nomura Bank International)

• Rachel Kyte (World Bank)

• Damien O'Brien (Egon Zehnder International)

• Marjorie Scardino (Pearson)

• Jacob Wallenberg (Investor)

• Nora Wu (PwC)

-SEÇİM KRİTERLERİ-

Financial Times "Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını (Top 50 Women In World Business)" listesi uzman bir jüri tarafından adayları performansları ve devamlılık kriterleri doğrultusunda değerlendirildi.

Adayları değerlendirirken biyografileri, yönettikleri şirketlerin ciroları, çalışan sayısı, faaliyet gösterdiği sektörler, ülkeler ve rekabet alanları gibi faktörler de göz önüne alındı.

Jüri, yalnızca ana şirketleri yöneten ve son bir yıldır yönetici pozisyonunda olan adayları değerlendirdi. Ayrıca şirketlerin 30 Haziran 2011 itibarıyla son üç yıllık performansı da liste kapsamında değerlendirildi.

-LİSTEDEKİ İLK BEŞ İSİM-

Financial Times'ın listesinde bu sene ilk sırada yer alan isim Irene Rosenfeld (Kraft) oldu. "Dünyanın Zirvesindeki 50 İş Kadını" listesinde bu sene ikinci sırada yer alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası Güler Sabancı'nın ardından ise Indra Nooyi (PepsiCo), Ursula Burns (Xerox) ve Andrea Jung (Avon Products) ilk beşi oluşturdular.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title