Haberler

Detroit, 'Amerika'da Kriz Bitti' Diyecek

Detroit, 2010 Yılının İlk Fuarında Tüm Dünyaya "Amerika'da Kriz Bitti" Mesajı Vermeye Hazırlanıyor.

Geçen yıl küresel krizin etkisiyle tarihinin en sönük fuarına ev sahipliği yapan Detroit, 2010 yılının ilk fuarında tüm dünyaya “Amerika’da kriz bitti” mesajı vermeye hazırlanıyor.

Bugün kapılarını açacak ‘Uluslararası Detroit Otomobil Fuarı’nda (NAIAS) geçtiğimiz yılın tersine bütün dev markalar yer alırken, 60 yeni modelin dünya tanıtımı yapılacak. Fuara damgasını ise Avrupalı otomotiv devleri ve Türkler vuracak.

Murat Güler tasarımı

Fuarın evsahibi markalarında Amerikan Ford, Türk tasarımcı Murat Güler tarafından tasarlanan ilk global modeli yeni Focus ve Türkiye’de üretilen Transit Connect’le gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Amerikan Chrysler ise İtalyan ortağı Fiat’ın gücüyle fuarda yer alacak. Chrysler standında Fiat ve Lancia markaları sergilenirken, ilk kez Lancia modelleri Chrysler ızgarısıyla ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

1 milyon kişi bekleniyor

Bu yıl 103’üncü kez düzenlenen otomobil fuarını geçtiğimiz yıl kriz nedeniyle 650 bin kişi izlerken bu yıl bu rakamın 1 milyona ulaşması bekleniyor. Dünya otomotivinin başkenti olarak kabul edilen Detroit’e, geçtiğimiz yıl Rolls-Royce, Land Rover, Ferrari, Nissan, Infiniti, Suzuki ve Mitsubishi firmaları katılmazken, iflasın eşiğine gelen Amerikan devleri de sadece evsahibi oldukları için yer almışlardı.

Chevrolet Aveo RS

Chevrolet’nin küçük sınıftaki temsilcisi Aveo, fuarda çevreci fakat performansa yönelik geliştirilen Aveo RS versiyonuyla otomobilseverlein karşısına çıkacak.

Hyundai Blue-Will

Hyundai’nin çevreci konsepti, aerodinamik tasarımı ve tamamen elektikle çalışan motoru ile sıfır emisyon değerine sahip.

Chevrolet Orlando

Chevrolet’nin Avrupa pazarı için geliştirdiği ilk 4x4 modeli Captiva’nın ardından tasarlanan Orlando isimli SUV da seri üretim hali ile ilk kez sergilenecek.

Cadillac CTS-V Coupe

General Motors’un lüks markası Cadillac’ın en sportif modellerinden biri olan CTS-V Coupe de Corvette Z06 ile paylaştığı motoru ile performans düşkünlerine hitap ediyor.

Honda CR-Z

Japon üretici Honda’nın tüm dünyada satışa sunacağı sportif odaklı hibrid konsepti CR-Z de fuarın dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor.

MINI Beachcomber

MINI’nin ilk 4x4 modeli hakkında fikir veren Beachcomber konsepti, seri üretim versiyonun nasıl bir yüze sahip olacağını gösteriyor.

Ford Focus ve Connect

Aynı isme sahip olmasına rağmen daha önce ABD ve Avrupa’da farklı modellerle satılan Focus, Türk tasarımcı Murat Güler tarafından yeniden tasarlanarak global bir model haline geldi. Ford’un standında ayrıca Türkiye’de üretilen Transit Connect’te yer alacak.

Rekor satış kampanyayı gazladı

ARALIK ayında esen kampanya rüzgarıyla 90 bin adetlik rekor satışa ulaşan otomotiv sektörü, 2010 yılına da yeni fırsatlarla başladı.

Seat: 39 bin 900 TL’den başlayan kampanyalı fiyatla satılan Exeo modelinde ayrıca bin 500 TL takas desteği de sunuluyor.  Ibiza, Leon  ve Yeni Altea XL’de de 2 bin TL’ye varan indirimler sunuluyor.

Opel:  Opel, Astra Sedan modellerinde 9 bin TL’ye kadar ulaşan indirimler yaparken, Combo modellerinde ise bin ila 6 bin TL arasında değişen indirimler yapıyor.

Toyota:  Corolla, 2 bin TL’ye varan indirim ile 33 bin 550 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. 3. nesil Toyota Avensis 1.6 Elegant modeli de 2 bin TL indirim ile 51 bin 850 TL’den satışa sunuluyor. Yaris’in tüm dizel modelleri bin 500 TL, 1.0lt ve 1.33lt benzinli düz vites modelleri ise bin TL, 1.33 lt benzinli Multimode şanzımanlı modelleri 500 TL indirim ile satışa sunuluyor.

Renault:  Symbol’de bin 500 TL, Clio HB, Grand Tour, Megane HB, Megane Coupe, Megane Sport Tourer, Grand Scenic, Laguna ve Koleos modellerinde 2 bin TL indirim sunuluyor. Symbol 23 bin 700 TL, Clio HB’e 26 bin 750 TL’den başlayan fiyatlarla ulaşılabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title