Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Ücret artışlarının zamanla erimesini önleyeceğiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, seçimlerin ardından ekonomiyle ilgili açıklamada bulundu. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelenin sonuçlarının görüleceğini belirten Yılmaz "Böylece yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda mücadelenin temel öncelikleri olduğunu belirterek "Ekonomide büyümeyi, istihdamı ve ihracatımızı artırıyor, cari açığımızı düşürüyoruz. Yatırım ve üretim ile bünyemizi güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMSİZ 4 YILA GİRDİK"

Yılmaz, seçimlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçimlerin demokrasiye yaraşır bir biçimde olduğunu belirterek sonuçların ülkeye, millete ve şehirlere hayırlı olmasını diledi. Seçimsiz bir 4 yıla girildiğini belirterek şehirlerin depreme çok daha dirençli bir şekilde hazırlanacağını belirtti.

Yılmaz'ın açıklamalarında geçen ifadeler şu şekilde: "Demokrasi ve kalkınmada daha yüksek hedeflere ulaşma yolunda, hayati derecede öneme sahip dört yılı aşan seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz. Pandemi sonrası dünyadaki ekonomik daralmaya, bölgemizdeki savaşlara, tarihimizin en büyük afetinin getirdiği ilave yüklere rağmen, ülkemiz güçlü yapısını korumaktadır. Bu dönemde, depremin yaralarını saracak ve şehirlerimizi geleceğe çok daha dirençli bir şekilde hazırlayacağız. Ekonomide büyümeyi, istihdamı ve ihracatımızı artırıyor, cari açığımızı düşürüyoruz. Yatırım ve üretim ile bünyemizi güçlendiriyoruz. Gerek ekonomik gerek sosyal bakımdan enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

"ÜCRET ARTIŞLARININ ZAMANLA ERİMESİ ÖNLENECEK"

Geçen sene ilan edilen OVP programını kararlı bir şekilde uygulayarak başaracaklarının altını çizen Yılmaz, "Bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece, yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız. Ekonomide yapısal reformlar yaparken, kamu yönetiminin verimliliğini geliştirmeye, demokratik standartlarımızı yükseltmeye, daha etkin işleyen bir adalet sistemi tesis etmeye odaklanacağız. Amacımız demokratik istikrar içinde büyümek ve büyümenin nimetlerini tüm kesimlere adaletli bir şekilde yansıtmaktır."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Ücret artışlarının zamanla erimesini önleyeceğiz

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı?
500

Yorumlar (10)

aygün:

en düşük emekli aylığı asgari ücretle eşitlenmeli ve eşitlik yasayla güvence altına alınmalı

40
3
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ya bu adamın sıfatı yetkisi ne eskiden bunları ekonomiye bakanlar başbakanlar söylerdi

yanıt1
yanıt0
Metehan Eryilmaz:

Büyüyen tek şey enflasyon. Ekonomimiz büyüyor masalına inanmıyorum artık. Alım gücümüz her gün daha da düşüyor.

34
1
yanıtYanıtla
Cem Demirci:

Ya Gerçekten Yeter Artık, Bi Susun Ya. Emekli ve Çalışanlar Çok İyi Bir Ders Verdi. Hala Çıkmış Demeç Veriyorsunuz. Emekli Maaşları asgari ücretin 4 Katı , 3 Katı , 2 Katı ve 1 Katı Fazlaydı. Dedelerimiz ve Babalarımız Emekli Olduğunda ev ve araba alıyorlardı.Biz emekli olduk olduk , bir arabanın yarısını alamadık. Nasıl olacak ki ÖTV %80 İKEN Siz Emeklilere ÖTV Yİ Ödetmeyin bari,konuşacağınıza Temmuz Ayında Görüşmek Üzere.

31
1
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Siz en başta açgözlü yamyam gibi kira fiyatlarını artıran evsahipleri sorununa el atın .

19
7
yanıtYanıtla
özgün özen :

boş vaat devamlı

18
0
yanıtYanıtla
gökhan yıldırım:

bu süper teknik ne olaki,bu zamana kadar meredeysiniz

15
0
yanıtYanıtla
Özgür batu Beyaz:

En başta şu çalışan işçilerden gelir vergisi bir kaldırılmalı %27 vergi kesiliyor maaslarimiz mesailerimiz eriyor bitiyor sonra banka promosyonları işçilere verilmeli yasaylada sabitlenmeli

4
0
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Emekli diyor ki ASKIDA YAŞAM 2024 yılı emekli zamlı güncel maaşı 10.000 tl kira 10.000 tl siz şaka mısınız ailemizle tüm geçimimizi nasıl yapacağız bizlere yaşamayı çok mu görüyorsunuz başka bir şey anlatmaya gerek var mı, saygılarımla.

4
0
yanıtYanıtla
ali gökşen:

En düşük emekli aylığı nedir bence her emekli aynı miktar aylık almalı.

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title