Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gayet uygun" dediği markette fiyatlar yüzde 132 zamlandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 ay önce Tarım Kredi marketine gidip alışveriş yapmış ve "Fiyatlar gayet uygun" demişti. Son aylarda art arda gelen zamlardan sonra Tarım Kredi marketindeki o ürünlere, 6 ay içerisinde yüzde 132'ye varan fiyat artışı yansıtıldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Ekim 2021 günü İstanbul Kısıklı'daki evinin yakınında yer alan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapmış; "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler, kalite, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer" ifadelerini kullanmıştı.

O ÜRÜNLERİN 6 AYLIK HAREKETLİLİĞİ İNCELENDİ

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın market alışverişi sırasında bisküvi, gofret ve kraker ürünlerinin yer aldığı reyonun önünde çekilen bir fotoğrafından yola çıkarak söz konusu ürünlerdeki son 6 aydaki fiyat hareketliliğini mercek altına alındı.

FİYATLAR 2 KAT ARTTI

Son aylarda gıdadan akaryakıta kadar birçok alanda art arda gelen zamların yansıması, Tarım Kredi Koeperatifi mağazasında da görüldü. Erdoğan'ın alışveriş yaptığı reyondaki ürünlerin fiyatlarının Ekim 2021'den bu yana yaklaşık iki kat arttığı görülüyor.

İşte o marketteki ürünlerin fiyat değişimi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gayet uygun' dediği markette fiyatlar yüzde 132 zamlandı

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

500

Yorumlar (15)

engin. :

tuik'in enflasyonu düşük göstermesi bizim rızkımızdan çalmak olduğunu biliyor mu acaba?

115
4
yanıtYanıtla
ferfer:

tarım kredide fırsatçı demekki burayada ceza kesilsin:))))

104
5
yanıtYanıtla
Kalbinden Öperim:

Neden aburcubur üzerinden fiyat değerlendirmesi yapıyorsunuz anlamak mümkün değil. Un yağ şeker çat süt yoğurt peynir yumurta tavuk et kıyma baklagilller gibi temel ürünlerin üzerinden öncesi ve sonrası yapsanız daha vahim ve de vurucu fiyat artışları çıkacak ortaya.

91
7
yanıtYanıtla
Hakan:

Ama sorsan yıllıkenflasyon % 30 larda !

85
5
yanıtYanıtla
Süleyman Demir:

REİS İM HAYIR UYGUN FİLAN DEĞİL ASLA HANGİ ÇALIŞANIN MAAŞI YÜZDE 132 ARTTIKİ ENFLASYONU YÜZDE 36 DİYE AÇIKLADINIZ BİZE DE AÇIKLANAN ENFLASYON ÜZERİNDEN ZAM YAPTILAR EEYÜZDE 96 LIK KISMI BİZİM CEPTEN ÇIKACAK DİYECEM AMA OLMAYAN ŞEY NASIL ÇIKAR

82
4
yanıtYanıtla
Metin Görkem :

Bizim buraya da geçen hafta açıldı. Maalesef diğer market zincirlerinden farkı yok. Hani ilk başlarda belki bu market piyasayı dengelemek amaçlı kurulmuş olabilir ama şu an böyle bir misyondan çok ama çok uzak. (Kuru kalabalık)

83
2
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Bunlar daha iyi günler!

74
10
yanıtYanıtla
SMMM:

O zaman son 6 aylık enflasyon yüzde 100 son 1 yıllık enflasyon ise yüzde 250 diyebiliriz.Acaba yalancı TÜİK kaç belirleyecek çok merak ediyoruz.

61
4
yanıtYanıtla
emre akan:

SENDEN BENDEN İYİ BİLİYOR BİLADER

42
6
yanıtYanıtla
Levent DEĞİRMENCİ :

eğer ogun pıyasalara serbest pıayasa kosulu olmaz dıye mudahale edılseydı bugun bu fahıs fıyatlar 3 harflı baronlar bu kadar azamazlardı 3 harflı marketler zıncırlerıne bakın nerden nasıl kımlermıs olayı anlarsınız bunların amacı secılmıs hukumetlerı yıkmak

8
32
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title