Haberler

Çin'in karbon piyasasındaki hacim 237 milyon tona ulaştı

Güncelleme:

Çin'in karbon piyasasındaki karbon emisyon payının kümülatif hacmi 237 milyon tona ulaştı ve cirosu 10,91 milyon yuan değerine ulaştı. Çin, dünyanın en büyük karbon pazarını kurarak karbon emisyonu yoğunluğunu azalttı.

Çin Karbon Emisyon Yoğunluğunu Büyük Oranda AzalttıHavadan çekilen fotoğrafta Çin'in kuzeybatısındaki Qinghai eyaletinin Hainan Tibet Özerk İli'ne bağlı Gonghe ilçesindeki fotovoltaik sanayi parkı görülüyor, 7 Temmuz 2020. (Fotoğraf: Zhang Hongxiang/Xinhua)

Xİ'AN, 13 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in karbon piyasasındaki karbon emisyon payının kümülatif hacminin, 30 Haziran itibarıyla 237 milyon ton olduğu ve cirosunun 10,91 milyon yuan (yaklaşık 1,52 milyar ABD doları) değerine ulaştığı bildirildi.

Çarşamba günü Ulusal Düşük Karbon Günü etkinliğinde konuşan Ekoloji ve Çevre Bakan Yardımcısı Guo Fang, Çin'in sera gazı emisyonlarına yönelik olarak dünyanın en büyük karbon pazarını kurduğunu ve karbon emisyonu yoğunluğunu büyük oranda azalttığını söyledi.

Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı ile Shaanxi eyalet yönetiminin ev sahipliği yaptığı etkinlik, Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an'da gerçekleştirildi.

Guo, Çin'in enerji tasarrufu, karbon azaltma, emisyon azaltma ve karbon pazarının kurulup geliştirilmesi gibi bir dizi önlem alarak iklim değişikliğiyle mücadelede olumlu ilerleme kaydettiğini belirtti.

Çin'in yeni enerjili araç üretim ve satışları, küresel çapta sekiz yıldır üst üste başı çekiyor. Yenilenebilir enerjisi hızla gelişim kaydeden ülke, rüzgar enerjisi ve fotovoltaik kurulumda dünyada ilk sırada yer alıyor.

Guo, Ekoloji ve Çevre Bakanlığı'nın iklim değişikliğiyle aktif şekilde mücadele etmek için ulusal bir strateji uygulamaya, ulusal karbon pazarının sağlam ve düzenli bir şekilde kurulmasını teşvik etmeye ve iklim değişikliğine karşı küresel yönetişime aktif şekilde katılmaya devam edeceğini dile getirdi.

Çin, karbondioksit emisyonlarının 2030 öncesinde zirveye ulaşmasını ve 2060 yılından önce karbon nötr olmayı amaçlıyor.

İlk olarak 2012'de kutlanan Ulusal Düşük Karbon Günü, toplumu yeşil ve düşük karbonlu inisiyatiflere katılmaya yöneltmeyi hedefliyor.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title