Haberler

Çin'in Hubei Eyaleti'nde Temiz Enerji Üretimi Rekor Seviyeye Ulaştı

Güncelleme:

Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaleti, Haziran ayı sonu itibarıyla ilk kez 100 milyon kilovatın üzerinde toplam kurulu elektrik üretim kapasitesine ulaştı. Hubei'de üretilen elektriğin yüzde 64,4'ü ise temiz enerjiden sağlandı.

Çin'in Hubei Eyaletinde Elektriğin Yüzde 64'ü Temiz Enerjiden SağlanıyorÇin'in Hubei eyaletinin merkezindeki Yichang şehrinde bulunan Üç Boğaz Hidroelektrik Santrali'nin havadan çekilmiş fotoğrafı, 9 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Wang Gang/Xinhua)

WUHAN, 11 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaleti, Haziran ayı sonu itibarıyla ilk kez 100 milyon kilovatın üzerinde toplam kurulu elektrik üretim kapasitesine ulaştı. Hubei'de üretilen elektriğin yüzde 64,4'ü ise temiz enerjiden sağlandı.

Hubei eyaleti şu anda Yangtze Nehri üzerindeki ünlü Üç Boğaz Hidroelektrik Santrali'nin üretimi de dahil olmak üzere toplam 37,84 milyon kilovat kurulu hidroelektrik kapasitesine sahip. Bu rakam, toplam elektrik üretim kapasitesinin üçte birinden fazlasına karşılık geliyor. Çin Devlet Şebekesi Hubei Elektrik Enerjisi Limited Şirketi'ne göre, rüzgar ve güneş enerjisi elektrik üretiminin yaklaşık 27 milyon kilovatına karşılık gelirken geleneksel termal enerjiyle ise yaklaşık 36 milyon kilovat elektrik üretiliyor.

Şirketin elektrik dağıtım kontrol merkezinden Zhang Hao'ya göre, Hubei'nin rekor kurulu elektrik üretim kapasitesi, yeni enerji sektörünün hızla geliştiğinin bir göstergesi.

Sadece 28 Haziran'da eyalette fotovoltaik ve rüzgar enerjisinden elde edilen enerji ve elektrik üretimi yeni rekorlar kırdı. Zhang, fotovoltaik ve rüzgar enerjisi kaynaklarından elde edilen çıkış gücünün, o gün eyalet genelindeki toplam elektrik yükünün yüzde 40'ından fazlasını karşıladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Hubei Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title