Haberler

Cep telefonu almayı düşünenler dikkat! Yarından itibaren dev zam geliyor

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen gözetim uygulamasında yapılan yeni düzenleme cep telefonu almayı düşünen vatandaşların keyfini bir hayli kaçıracak. Telefonlarda adet başına alınan gümrük ücretleri 200 dolardan 350 dolara çıkarılırken, yarından itibaren geçerli olacak düzenlemeyle birlikte telefonların fiyatı en az ikiye katlanacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen ve 2020 yılından bu yana yürürlükte olan gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için yeni bir düzenleme yapıldı.

200 DOLARDAN 350 DOLARA YÜKSELTİLDİ

Geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile akıllı telefonlarda adet başına birim gümrük kıymeti, 200 dolardan 350 dolara yükseltildi. Tebliğ 28 Mart'ta uygulanmaya başlayacak.

YARINDAN İTİBAREN ZAM GELİYOR

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre, düzenleme sonrası telefonlara 28 Mart'tan itibaren en az 2 bin 500 TL zam geliyor. Giriş seviyesi cep telefonlarının fiyatı bile 10 bin TL'den düşük olmayacak.

TELEFONLARIN FİYATI EN AZ İKİYE KATLANACAK

Yeni düzenleme ile ithal edilen ve vergisiz fiyatı yaklaşık 3 bin 800 TL olan bir cep telefonu 28 Mart'tan itibaren en az 2 bin 500 TL zamlanacak. Buna ÖTV, KDV, TRT Bandrol ücreti gibi diğer vergiler de eklenince telefonun fiyatı 10 bin 500 TL'ye kadar çıkacak. Türkiye'ye gelen akıllı telefonlardan önce yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı, sonra yüzde 10 TRT Bandrol ücreti kesiliyor. Ardından tüm bu rakamlar üzerinden yüzde 50 ÖTV ekleniyor. Oluşan rakamın üzerinden de yüzde 18 KDV alınarak telefonun fiyatı en az ikiye katlanıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Cep Telefonu Zam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500

Yorumlar (29)

adem :

YAŞLILARA SUNDUĞUN HAK KADAR BİRAZ DA GENÇLERE SUNSAN ŞAŞIRIRIM

304
39
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

iktidar şimdiden halkın hayatını zorlaştıracak kısır döngüye girdi bir taraftan her tarafa olmayan parayı cömertçe saçarken öte yandan daha seçimler olup bitmeden adaletsiz vergi zulümüne başladı bunun karşılığını seçimlerde alacağından kimsenin şüphesi olmasın

285
45
yanıtYanıtla
Necati Ersungur:

Artık bir araba alırken bir tanede devlet için alıyorduk, telefon alırken de bir tanede devlete alırız. Yeter artık!

294
15
yanıtYanıtla
bay07:

ak parti tam seçim arifesinde yapılımı bu.neden kendi ayagına sıkıyorsun.

246
23
yanıtYanıtla
Circassian Eagle:

Dolar kalmadı elde. Yoksa akıllı işi değil...

yanıt121
yanıt4
Ic Minnak:

Marketler, stokçular yine zam yapmış :))

230
9
yanıtYanıtla
Ali Bayram:

Fakiriz yeminle. Avrupa'da , Amerika'da 15 16 yaşında çocukların kullandığı telefonlara , 40 50bin verip alamıyoruz.. 2019 da 3bin e sıfır aldığım telefon , şuan 8 bin tl. Yarından sonra 10 bin. bir devlet memuru maaşına denk. Model hala 2019 ama...

224
11
yanıtYanıtla
Bedirhan Nazlı can:

Herkez çabası kadar özgürdür ve ya koyun

203
21
yanıtYanıtla
CagEI o:

Bu daha iyi gunlerimiz seçim sonu görün siz zamları başta mazota seçim var diye zam yok

191
20
yanıtYanıtla
Teo Yüksel:

Yine zam yapan üç harfli market zincirlerini şiddetle kınıyorum bunlar derhal açılmamak üzere kapatılmalıdır. Ne? Zam yapan üç harfliler değil mi? Söylesene o zaman durmak yok zam yapmaya devam desteğimiz tamdır.

184
23
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title