Haberler

Aksaray Valisi Mantar Seralarını Ziyaret Etti

Güncelleme:

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kadın girişimci Rahime Kara ve eşi tarafından kurulan mantar serasını ziyaret etti. Kumbuzoğlu ve beraberindekiler serayı gezerek bilgi aldı. Mantar ve diğer örtü altı ürün yetiştiriciliğinin kırsal alanda önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten Kumbuzoğlu, seraların yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kadın girişimci Rahime Kara ve eşi tarafından kurulan mantar serasını ziyaret etti.

Kumbuzoğlu ve beraberindekiler merkeze bağlı Doğantarla köyündeki serayı ziyaret ederek Kara'dan bilgi aldı.

Kadınlarla mantar toplayan Kumbuzoğlu, AA muhabirine, mantar ve diğer örtü altı ürün yetiştiriciliğinin kırsal alanda yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Yüzde 70 hibe olarak kurulan mantar seralarını köylerde daha da yaygınlaştıracaklarını belirten Kumbuzoğlu, şunları kaydetti:

"Girişimcimiz örnek bir davranışla bakanlıktan yüzde 70 hibe alarak bu serayı oluşturmuş. Bakım ve üretimini yapıyor. Bu bölgeye örnek olması açısından çok önemli bir uygulama. Yerinde görmek için geldik. Bu ve bunun gibi müessesleri daha da geliştirmek için neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Bunların sayısını arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title