Haberler

Akaryakıt istasyonlarına yeni nesil ödeme kaydedici cihaz zorunluluğu getirildi

Güncelleme:

Taşıtlara perakende olarak akaryakıt satışı yapan işyerlerine pompa ünitelerine bağlanma zorunluluğu bulunan ödeme kaydedici cihazların yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara dönüştürülmesi zorunluluğu getirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliğinde, "Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanunla İlgili Genel Tebliğ (Seri No: 58) ile taşıtlara perakende olarak (LPG, doğalgaz ve benzerleri de dahil) akaryakıt satışı yapan (akaryakıt istasyonu işletmeciliği faaliyetinde bulunan) birinci ve ikinci sınıf tacirlere, işletmelerindeki akaryakıt pompalarını ödeme kaydedici cihazlara bağlama mecburiyeti getirilmiştir" denildi.

TARİHLER VERİLDİ

Buna göre, elektronik kayıt ünitesiz akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlar en geç 30 Haziran'a kadar, elektronik kayıt üniteli akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlar da en geç 31 Aralık'a kadar elektronik ortamda anlık veri aktarımı yapabilen, güvenlik seviyesi yükseltilmiş yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihazlarla değiştirilecek.

UYMAYAN CEZALANDIRILACAK

Tebliğde, "Bu Tebliğde belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket eden veya belirlenen sürelerde öngörülen yükümlülükleri yerine getirmeyen mükellefler, ÖKC üreticileri/yetkili servisleri, ÖKC TSM'leri, akaryakıt pompa üreticileri/pompa üreticisi yetkili servisleri ile banka ve benzeri kuruluşlar hakkında 213 sayılı Kanunun ilgili ceza hükümleri uygulanır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (7)

uğur:

bencede iyi olmuş benzin alıyoruz fiş bile vermiyorlar

9
6
yanıtYanıtla
MAHMUT:

NERDEN ALIYORSUN KARDEŞİM , MERDİVEN ALTINDAN MI . FİŞSİZ İSTASYONMU KALDI

yanıt12
yanıt8
rtro41:

fiş ist, yormusunuz sorusu sorulur genelde yakıt aldıktan sonra. . . . . fırca atıp alıyorum yıllardır. . . . . birkerede şikayet etmiştim. . . . bizden zenginler. . . affetmeyin sizde.

13
0
yanıtYanıtla
haluk:

fiş almazsanız almış oldugunuz dıesel yakıtta kendi araçları yada kamyon tır plakası girerek gider gösteriyorlar bazı petroller boyle yaparak 10 binliralık biriktirmiş oldugu fişi 3 binlira karşılında plasını yazmış oldugu nakliyeciye satıyor oda gider gösteriyor

5
2
yanıtYanıtla
ögrenmek gerek:

böyle oldugunu bilmiyordum dönem dönem alırdım ama her seferinde değil. . Artık kesin alırım birşey daha ögrendim teşekkürler Haluk

yanıt0
yanıt1
hamm:

bu cok dogru zaten coguda vergiden kaciriyor avrupada bu mevcut en azinda elden para nedir para vermeden depoya dolum olmuyor

1
0
yanıtYanıtla
nasil:

pompaci once aracin plakasini giriyor bilginize sonra alsanizda fişi almasanizda onemli degil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title