Haberler

AB Ülkeleri Ticaret Ateşeleri İzmir Limanı'nı Ziyaret Etti

Ankara'da Bulunan Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Büyükelçilikleri Ticaret Müşavirleri Heyeti, İzmir Limanı İşletme Müdürü İsmet Cambaz'ı Ziyaret Etti.

Ankara'da bulunan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Büyükelçilikleri Ticaret Müşavirleri heyeti, İzmir Limanı İşletme Müdürü İsmet Cambaz'ı ziyaret etti.

Ankara'da yerleşik olan AB ülkeleri Büyükelçilikleri Ticaret Müşavirleri heyeti, İzmir Limanı İşletme Müdürü İsmet Cambaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, İsveç, Letonya, Litvanya, Macaristan, Portekiz ve Romanya Büyükelçilikleri Ticaret Müşavirleri de hazır bulundu. Ziyarette konuşan İzmir Limanı İşletme Müdürü İsmet Cambaz, İzmir Limanı'nın genel özelliklerinden bahsetti.

"İzmir Limanı'nın 12 milyon ton kapasitesi vardır" diyen Cambaz, "Türkiye de ihracatta birinci sırada yer almaktadır. Liman özelleştirme kapsamındadır. 2 aşaması tamamlandı. Şu anda 3. aşama da Danıştay'da beklemektedir. Hong Kong'lu bir şirket İzmir Limanı'nı 49 yıllığına satın almıştır. Özelleştirme tamamlandığında liman tamamen değiştirilecek ve paketleme ve stoklama işlemlerine de yapılacaktır. Türkiye'nin yüzde 20 ihracatı, Ege Bölgesi'nin ise yüzde 90 ihracatı bu limandan yapılmaktadır. Boş

konteynırların yüzde 30 Vestel marka ürünlerle doldurulup yurtdışına ihraç ediliyor. İzmir'de ikinci liman Çandarlı Limanı olarak planlanıyor ama şu anda bir girişim yok" diye konuştu.

Cambaz, daha sonra heyete İzmir Limanı'nı gezdirdi.

(KA-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title