Haberler

Cumhur İttifakı'ndan asgari ücreti 750 lira artıracak hamle geliyor

Güncelleme:

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, ekonomideki kötü gidişat nedeniyle yeni bir hamle hazırlığında. Dolardaki yükseliş, hayat pahalılığı gibi nedenlerle geçim sıkıntısı çeken ve tepkisini gösteren dar gelirli vatandaşlar için asgari ücrette düzenlemeye gidilmesi gündemde. Düzenleme kapsamında mevcut asgari ücrete göre maaşlar 750 lira artacak.

Seçime "oy kaybı" ile gittiğini gören iktidar, asgari ücret düzenlemesinin 2023'ten önce uygulanmasını öngörüyor. Cumhuriyet'in haberine göre, olası düzenleme konusunda ittifakın iki ortağı arasında "görüş ayrılığı" bulunuyor.

VERGİ KESİNTİSİ ASGARİ ÜCRETİ ERİTİYOR

Kaynaklar, bugün asgari ücretin brüt 3 bin 577,50 TL olduğuna dikkat çekiyor. Ancak asgari ücretle çalışan bir işçinin eline Asgari Geçim İndirimi dahil net 2 bin 825.90 TL geçiyor. Çünkü asgari ücretliden yüzde 14 SGK İşçi Payı, yüzde 1 İşsizlik Sigortası Primi Payı, yüzde 15 gelir vergisi, binde 7.59 da damga vergisi kesiliyor.

MHP: ASGARİ ÜCRETİ VERGİDEN MUAF TUTALIM

MHP, "söz konusu vergilendirmenin gelir adaletsizliğine sebep olduğunu, asgari ücretlinin artan enflasyon karşısında ezildiğini" belirtiyor. Bu nedenle de "asgari ücretlinin vergilerden muaf olması gerektiğini" dile getiriyor.

AK PARTİ: VERGİ KALEMLERİNDE DÜZENLEME YAPALIM

Ancak AK Parti kanadının "asgari ücretlinin vergiden muaf olmasından" çok "vergi kalemlerinde kısmi düzenleme üzerinde durduğu" konuşuluyor.

MAAŞLARA 750 LİRA ETKİSİ OLACAK

Eğer asgari ücret vergiden muaf tutulursa maaşlarda dikkat çeken bir artış olacak. Bugünkü maaşlara göre 750 liralık bir kesintiden kurtulacak olan asgari ücretlilerin eli bir nebze de olsa rahatlayacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (27)

Kobra Murat :

Cumhur ittifaki "Ekonomideki kotu gidisin cozumu biziz" der. Bu ulkenin 40% i da zerre beyin hucresi faaliyeti gostermeden "Dogru verelim yetkiyi" der.

81
58
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Daha iyi yönetecek bakanlık yapacak 3 tane isim göster?? gösteremez sin. Bu muhalefetin bir tane projesi bile yok. boş boş laf üretiyor.

yanıt14
yanıt47
bekir yapici:

TARAFSIZ GÖRÜS yandaslikdan beynin uyusmus artik bakanlar disardan cumhurbaskani tarafindan ataniyor yani ayni senin yasadigin almanyada oldugu gibi ille cumhurbaskaninla ayni partiden olacak diye bir sart yok ikdidar muhalefete gecerse bu devam edecek ve ülkemizde dünyanin tanidigi isinin uzmani degerli bilim adamlari var yeterki particilikten kendi cebinden önce ülke ve halk düsünülsün.

yanıt20
yanıt1
YOĞURTÇU :

ZATEN BU ZAMANA KADAR KİM GELECEK DİYE DİYE BU HALE DÜŞTÜK YA, SANA NE BE KARDEŞİM KİMİN GELECEĞİNDEN , GELSİN BUNDAN DAHA KÖTÜ OLAMAZ YA... OLURSA MİLLET ONA DA YOL VERİR. BIRAKIN BU MAKARNA KÖMÜR BEYNİNİ ARTIK.

yanıt23
yanıt5
emre akan:

şu ana kadar neden yapmadınız oy için yaparlar yaparlarsada milleti düşündükleri için değil düşünseler ilk başta yaparlar milleti düşünürler millet de oyunu zaten verir lerdi ama şimdi allaha havale ediyorum rabbim hakkımızda hayırlı neyse o olsun

81
17
yanıtYanıtla
soner keskin:

EYT mağdurların sorunu seçimlerden önce çözülmeli , Vaat değil somut adım bekliyoruz.

87
10
yanıtYanıtla
Mehmet Erkuş:

Ankara ve İstanbul'da dediğiniz fiyatlara ailesini geçindirebilecek birileri yoktur, kalmamıştır, bitmiştir(4 kişilik aile)! Önceden aç tok yine idare ediliyordu...

64
6
yanıtYanıtla
Uğur Duran:

İnsanların 2019-2020 yıllarındaki gelir gider dengesi ile 2021 yılı arasında 4 lük bir fark mevcut. Yani asgari ücret kazanan bir vatandaş 2020 yılındaki geçim ortalaması 2021 yılından 1/3 oranında düşük. Bu da aynı standartlara yetişmesi 2825 lira olan asgari ücrete yaklaşık 920 liralık bir zamla mümkün. yani 750 lira bir müjde değildir!!! Saygılar

63
2
yanıtYanıtla
Hakan Ege:

Adeletin olmadığı bir Ülkede sen neye seviniyorsun acaba?!750 tl değil 2000tl zam yapsa acaba o parayı çalışana veriyormu,aynı devletin halkına yapdıği gİbi.

56
7
yanıtYanıtla
SİNYOR ELNİNO:

750 lira zam yapacak ama marketde temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatları 0 artacak.elektrik doğalgaz su faturalarının birim fiyatları yıl içinde toplam 0 artacak onu ne yapacaz.asgari ücret, rakam olarak artıyor ama alım gücü düşüyor bunun önüne geçmek gerekiyor 1 litre yağı 100 liraya alıcak olduktan sonra asgari ücret 5000 lira olsa ne olacak.ama insanlar bu hayat pahalılığını unutacak ooo hökümet zam yaptı etti diyecek yine gidecek bu partiye oy verecek.biliyor adam koyun gütmesini

57
5
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title