Haberler

Sıpa Press'in Kurucusu Sipahioğlu'na Fransa'nın En Büyük Şeref Nişanı Verildi

Sipa Presse Fotoğraf Ajansının Kurucusu Gazeteci Gökşin Sipahioğlu'na, Fransa'nın En Büyük Şeref Nişanı Legion D'honneur Verildi.

Sipa Presse fotoğraf ajansının kurucusu gazeteci Gökşin Sipahioğlu'na, Fransa'nın en büyük şeref nişanı Legion D'honneur verildi.

Elysee Sarayı'nda düzenlenen törende Sipahioğlu'na nişanı takdim eden Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Sipahioğlu'dan büyük övgüyle bahsetti. Gazeteci Sipahioğlu'nun karizmatik bir kişiliğe sahip olduğuna dikkat çeken Chirac, "Gökşin Sipahioğlu, Küba, Bratislava ve Arnavutluk'a giren ilk gazetecidir" hatırlatmasında da bulundu. Gökşin Sipahioğlu, ödül töreni sonrası İHA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Fransa'nın Ermeni konusundaki tavrı yüzünden bazı arkadaşlarımız Fransa'nın kendilerine verdiği nişanı iade ederken, ben nişanın korunmasından yanayım. Daha fazla nişan alarak ilişkileri geliştirmenin yollarını aramalıyız" dedi.

(TS-CY-CY-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title