Haberler

New York: Ortadoğu'daki Savaş Gerginliği

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan'daki savaşın, Filistin'deki krizi arka planda bırakmaması gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan'daki savaşın, Filistin'deki krizi arka planda bırakmaması gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Annan'ın Sözcüsü Stephane Dujarric, Annan'ın, İsrail'in Filistinli masumları tamamen haksız yere öldürmesinin, Lübnan'daki savaş nedeniyle arka planda kaldığına vurgu yaptığını ifade etti. BM Genel Sekreteri Annan, "Lübnan'ın güneyi ve İsrail'in kuzeyindeki trajik durumla derinden ilgileniyoruz, ancak bu durum, işgal edilen Filistin topraklarındaki krizi geri planda bırakmamalı. İsrail'in Gazze'deki saldırılarında, içlerinde çocuklarında bulunduğu yüzlerce sivilin öldürülmesi devam ediyor" dedi.

İsrail ile Filistin arasında iki devletli çözüm arayışlarının da sekteye uğradığını belirten Annan, "İsrail'in, Filistinli bakan ve milletvekillerini keyfi olarak tutuklaması da ayrı bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bu durum, İsrail ve Filistin arasında iki devletli çözüm arayışlarını zora sokmakta. İsrail'in, sivil ayrımı yapmadan Gazze'de gerçekleştirdiği roket saldırılarını durdurması çağrımızı yineliyoruz" diye konuştu.

Sözcü Dujarric, Annan'ın Lübnan ve İsrail arasındaki anlaşmazlık ve Filistin topraklarındaki saldırıların, kapsamlı bir barış anlaşmasının derhal sağlanması gerektiğini gösterdiğini ifade ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title