Haberler

Londra'da Türk'ler Teröre Karşı Yürüdü

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan 'Teröre Lanet' yürüyüşüne binlerce Türk vatandaşı katıldı.

TÜRK'LER PKK'LILARIN OYUNUNA GELMEDİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan 'Teröre Lanet' yürüyüşüne binlerce Türk vatandaşı katıldı. "Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir" gibi sloganlar atılan yürüyüş sırasında terör örgütü PKK yanlısı bir grup karşı gösteri düzenledi. İki grup arasında yaşanan gerginliği polis güçlükle engelledi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği önünde öğlen saatlerinde başlayan ve Başbakanlık konutu (10 Dawning Street) önüne kadar sürmesi planlanan yürüyüş, terör örgütü PKK'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayan bir grubun pankart açması ve taşkınlık yapması nedeniyle geç başladı.

Büyükelçilik binası önünde toplanan binlerce Türk "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir" "Türk'üyle-Kürd'üyle teröre karşı omuz omuza" şeklinde slogan atarak teröre lanet okudu.

Katılımcılar, "PKK-Terör Örgütü, ülkemizi kana bulamakta, kardeşi kardeşe düşman ederek ülkeyi Kürt - Türk çatışmasına sürüklemektedir. Milli bir davada gönül gönüle tek bir vücut olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmek için burada toplandık. Çerkezi, Türkü, Kürdü, Abhazı ve diğer ırklardan herkes burada ve tek bir amaç için vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak. Terörü hep birlikte kınıyoruz" diye konuştular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

title