Haberler

Lokmacı Kapısında Üst Geçidin Kaldırılması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Başkenti Lefkoşa'da Örgütlü Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, Rum Yönetimi'nin Lokmacı Barikatının Açılması İçin Çıkardığı Engelleri Yarın Lokmacı Kapısı'nda Düzenleyeceği Etkinlikte Kınayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da örgütlü Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, Rum Yönetimi'nin Lokmacı barikatının açılması için çıkardığı engelleri yarın Lokmacı Kapısı'nda düzenleyeceği etkinlikte kınayacak.

Derneğin Başkanı Tanju Müezzinoğlu ile yardımcısı Derviş Peynirci yaptıkları ortak açıklamada, "Arasta esnafı olarak Lokmacı Köprüsü'nün, tavizlerin simgesi olmasını istemedikleri ve Rum'un tek taraflı, sınır tanımayan, adil ve kalıcı çözümden uzak taleplerini kabul etmediklerini" ifade etti.

Müezzinoğlu ile yardımcısı Derviş Peynirci, tüm halkı ve sivil toplum örgütlerini yarın saat 12:30'da Lokmacı'da Kıbrıs Rum halkına çağrıda bulunmaya davet etti.

Tanju Müezzinoğlu ile yardımcısı Derviş Peynirci tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yarın hep birlikte, Kıbrıs Rum halkına sesleneceğiz ve diyeceğiz ki; Eğer adil ve kalıcı bir çözüm istiyorsanız ve eğer liderlerinizin '2007 yılı çözümsüzlük yılı olacak' iddialarını gerçekten desteklemiyorsanız gelin Ledra Caddesi'ndeki duvarınızı yıkın. Biz de sizi destekleyelim ve sizinle aynı zamanda o köprüyü yıkalım."

(MG-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title