Haberler

Kuran, Türk İncil'i

Alman Haftalık "Der Spiegel" Dergisi Noel Sayısını Kuran'a Ayırdı ve Kapaktan "Kuran, Dünyanın En Güçlü Kitabı" Başlığını Kullandı.

Alman haftalık "Der Spiegel" dergisi Noel sayısını Kuran’a ayırdı ve kapaktan "Kuran, dünyanın en güçlü kitabı" başlığını kullandı.

Dergi 20 sayfa ayırdığı yazısında Kuran’ın eskiden içinde İbrahim Peygamber, Hz. İsa ve Meryem Ana’dan bahsettiği için Avrupa’da yüzyıllarca ’Türk İncil’i olarak anıldığına dikkat çekti. Ankara İlahiyat fakültesinden Prof. Ömer Özsoy ve Mehmet Paçacı gibi İslam bilimcilerin Kuran’ın çağdaş yorumu üzerinde çalışmalar yaptığı vurgulandı.

Yazıda 400 milyon baskıyla İncil’in dünyada en çok baskı yapan kitap olduğu, ancak Kuran’ın giderek bu açığı kapatmaya başladığı, İncil kütüphanelerin tozlu raflarında okuyucu beklerken, Kuran’ın Müslüman ülkelerde el kitabı, cep kitabı olarak milyonlarca baskı yaptığı kaydedildi. "Dünya üzerinde hiçbir esere Kuran-ı Kerim kadar saygı duyulmadığı, aynı zamanda hiçbir eserden bu kadar korkulmadığı ve hiçbir bir eserin bu kadar kötüye kullanılmadığı" görüşü dile getirilen yazıda, "Kuran-ı Kerim’in bir yasa olarak görülmesi ya da İncil gibi modern şekilde yorumlanabileceği konusunda Müslümanlar arasında farklı görüşlerin olduğu" ifade edildi.

TÜRBAN TARTIŞMASI

"İslamiyet ile modernliğin ne ölçüde bağdaşabileceğini Avrupa kapıları önündeki Türkiye gösteriyor" ifadesine yer verilen yazıda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun Papa 16’ncı Benedikt ile el sıkışırken çekilen fotoğrafına da yer verildi. Dergi, Bardakoğlu’nun, "İslam dünyası her yerden gelecek eleştirilere açık olmalı ve kendi içinde tarafsız düşünce ve mantığı geliştirmeli" sözlerine atıfta bulundu.

Kadınlara örtünme mecburiyetinin 24’üncü sureye dayandırıldığını belirten dergi, "Kimi bunu türban mecburiyeti olarak yorumluyor, kimi ise başörtüsünü şart koşmadığını savunuyor. Mısırlı araştırmacı kadın yazar Nahed Selim, kimsenin kendisini dış dünyadan gizleyemeyeceği, insanın güzelliğinden bahseden Kuran’ın türbanı şart koşmayacağı görüşünde. Çünkü Kuran’da "Doğrusu biz insanı en güzel biçimde yarattık" diyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title