Haberler

Çin'deki Uçurumun Asma Merdiveni Yenilendi

Güncelleme:

Öğrenciler ve köylüler, Çin'de bulunan köyden okullarına ve işlerine gidip gelmek için uçurumdan asma merdivenle geçmek zorunda kalıyorlardı. Yetkililer geçtiğimiz hafta devreye girdi ve köye yeni bir merdiven yaptırdı.

Öğrenciler ve köylüler Çin'de bulunan bu köyden okullarına ve işlerine gidip gelmek için 800 metre uzunluğundaki uçurumdan asma merdivenle geçmek zorunda kalıyorlardı. Bu tehlikeli yolu fark eden yetkililer geçtiğimiz hafta köye yeni ve daha güvenli bir merdiven yaptırdı.

800 METRELİK UÇURUM

Çin'in güneybatısındaki Siçuan eyaletine bağlı Liangshan dağlarında yaşayanlar 'uçurum köyü' olarak anılan köyden dışarı çıkabilmek için dağın kenarındaki asma merdivenleri kullanmak zorundaydılar.

Öğrenciler her gün hiçbir güvenlik önlemi olmayan bu asma merdivenden inerek ölümle burun buruna okullarına ulaşmaya çalışıyordu.

72 haneli köydeki yaşları 6 ile 15 arasında değişen çocuk 15 çocuk okullarına gidip gelirken 800 metrelik uçurumu inip çıkıyorlardı.

Ayrıca köy halkı ihtiyaçlarını karşılamak ve ürettikleri çiftlik ürünlerini satmak için pazara giderken de haftada bir kez bu merdivenleri kullanıyorlardı.

500 BİN TL'YE MAL OLDU

World Press Photo ödülü sahibi fotoğrafçı Chen Jie tarafından çekilen bu fotoğraflar bir anda ülke gündemine oturdu.

Pekin merkezli bir gazetelerde haber olan köyün merdiven sorununa çözüm bulundu.

'Uçurum köyü' sakinlerinin evlerine daha güvenli gidebilmeleri için güvenli çelik konstrüksyondan bir merdiven inşa edildi.

1 milyon Yuan yani yaklaşık 500 bin TL'ye mal olan merdivenle hem köylüler hem de öğrenciler daha güvenli koşullarda gidip gelebiliyorlar.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title