Haberler

Bağdat: Irak'ta, Sadr'ın Partisinden, İçişleri Bakanına Üstü Kapalı Tehdit

Irak Parlamentosu'ndaki Şii Partilerden Meclis Grubu, İyi Yönetim Göstermemekle Suçladığı İçişleri Bakanı Cevad El Bolani'yi Adil Davranmaya Çağırdı. Bolani'yi Üstü Kapalı Tehdit Eden Parti Kanadı, Kırmızı Çizgilerinin İhlal Edilmek Üzere Olduğunu Savunarak, "Bu Hatırlatmayı Tekrarlamayız" Şeklinde Açıklama Yaptı.

Irak Parlamentosu'ndaki Şii partilerden Meclis Grubu, iyi yönetim göstermemekle suçladığı İçişleri Bakanı Cevad El Bolani'yi adil davranmaya çağırdı. Bolani'yi üstü kapalı tehdit eden parti kanadı, kırmızı çizgilerinin ihlal edilmek üzere olduğunu savunarak, "Bu hatırlatmayı tekrarlamayız" şeklinde açıklama yaptı.

Irak Parlamentosunda radikal dini lider Mukteda El Sadr'a bağlı Sadr Cemaati'ni temsil eden Meclis Grubu Partisi, İçişleri Bakanı'nı adil olmaya davet ederek, kırmızı çizgilerinin ihlal edilmek üzere olduğunu savundu.

Meclis Grubu Partisi adına parti sözcüsü Hasan Haşim El Rubai, bugün Parlamentoda gazetecilere yaptığı açıklamada, parti olarak İçişleri Bakanı Cevad El Bolani'nin yönetiminden memnun olmadıklarını ifade ederek, "Sayın Bolani, özellikle Sardr Cemaatine karşı art niyetli davranmaktadır. İçişleri Bakanı, diğer gruplara nasıl davranıyorsa Sadr grubuna da o şekilde davranmalı, aynı mesafede yaklaşmalıdır. Art niyetli davranış biçimi, bizim kırmızı çizgilerimizi ihlal eder. Bunun da hesabını sorarız" diyerek Bolani'yi üstü kapalı şekilde tehdit etti.

Liderleri Mukteda El Sadr ve Sadr cemaatinin, vatansever ve milliyetçi yapıya sahip olduğunu vurgulayan parti sözcüsü, "Öyle görünüyor ki; son aldığımız bilgi ve duyumlar, sayın İçişleri Bakanımız Cevat El Bolani'nin direk veya gizli bir şekilde, partimize ve Sadr grubuna karşı tavır aldığını gösteriyor. Art niyetli yaklaşımlar içinde olduğunu duyuyoruz. Sayın Bolani'yi bu tür yaklaşımlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Bu hatırlatmanın tekrarı olmaz" şeklinde konuştu.

Siyasi kulislerde adı kabine değişikliğindeki isim listesinde yer alan Bolani'nin, Şii parti Meclis Grubu'nun bu tutumuna nasıl bir tavır takınacağı ise merak ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title