Haberler

Avrasya Ülkelerinin ABD'ye Karşı Birleşme Perspektifleri Moskova'da Ele Alındı

Avrasya Kıtasında Yer Alan Devletlerin Güçlü Bir Rus İmparatorluğu Önderliğinde ABD'ye Karşı Entegre Olmasını Savunan Avrasya Taraftarları, Birlik Perspektiflerini Görüşmek Üzere Moskova'da Toplandı.

Avrasya kıtasında yer alan devletlerin güçlü bir Rus İmparatorluğu önderliğinde ABD'ye karşı entegre olmasını savunan Avrasya taraftarları, birlik perspektiflerini görüşmek üzere Moskova'da toplandı.

Moskova'da faaliyete başlayan "BDT: Rusya İçin Yeni Jeopolitik Çağrı" başlıklı uluslararası konferansın organizatörleri tarafından RİAN Haber Ajansı'nda düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'yi temsilen İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Prof. Dr. Semih Koray ve Kuzey Irak Türkmenleri Danışma Meclisi Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyonlu hazır bulundu. "Dünyanın Sıcak Noktaları: ABD, Avrasya Kıtasındaki Gerginlikleri Kışkırtıyor" adlı basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Uluslararası

Avrasya Hareketi Yönetim İdaresi Başkanı Pavel Zarifullin, "ABD yönetimi, Avrasya kıtasını bir satranç sahası olarak görüyor. Bazen beyazlara bazen de siyahlara taraf olarak, satranç sahasındaki gerginliği aralıksız olarak devam ettirmeye çalışıyor. ABD'nin temel hedefi Rusya'yı çökertmektir. Fakat bu savaş, Avrasya kıtasındaki tüm halk ve devletleri kapsamaktadır. Örneğin ABD gizli istihbarat servisi tarafından İstanbul yakınlarında eğitilen El Kaide militanları, Çeçenistan, Londra, Çin ve Pakistan'da

terör eylemleri gerçekleştirmekteler" dedi. Zarifullin, Uluslararası Avrasya Hareketi'nin Lideri Aleksandr Dugin'in, teknik bir sebepten dolayı basın toplantısına katılamadığını sözlerine ekledi.

İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Prof. Dr. Koray, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "ABD'nin Türkiye ve diğer komşu ülkeler üzerinde oynadığı oyunlar belli. ABD'nin oyunlarına karşı birçok ülke tek başına mücadele etmekte. Bu konferansın hedefi de, ABD'ye karşı gücümüzü birleştirmektir. ABD'nin askeri anlamda çok büyük yenilgilerle karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Fakat Avrasya ülkelerinde halen devam etmekte olan etkisini de zamanla ortadan kaldıracağız. Bunun için Avrasya

ülkelerinin elinde çok somut imkanlar bulunuyor. Bu konudaki görüşlerimizi dile getirmek açısından bu konferansa çok büyük önem veriyoruz. Uluslararası terörizm denilen şeyin ABD kaynaklı terör olduğu hakkında çok ciddi delillerimiz bulunmakta. Örneğin birçok terör olayına karışmış teröristlerin Yalova'daki bir kampta eğitildiğini biliyoruz. ABD destekli bu merkez hakkında da konferans katılımcılarına detaylı bilgi vereceğiz" diye konuştu.

Iraklı Türkmenler'in Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu vurgulamak için bu konferansa katıldığını belirten Prof. Dr. Akkoyunlu ise, "Bu konferans, işgal altındaki Irak topraklarının kurtuluşu için başlatılan özgürlük savaşının başlarına denk gelmektedir. Konferansa katılmaktaki başlıca amacımız, özgür Irak'ın yeniden yapılanmasında Türkmenler'in de çok önemli bir güç olduğunu hatırlatmak ve göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulamaktır. Irak Türkmenleri, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana yeni

Irak hareketini desteklemekte. Özellikle Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması halinde Irak Türkmenleri'nin halinin daha iyi olacağını belirtmek istiyoruz" dedi.

Konferansa Rusya, Türkiye, BDT ülkeleri dışında ABD, Fransa, Letonya ve İtalya'dan da siyaset uzmanları katıldı.

(AK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title