Haberler

Allavi, ABD'nin Mezhep Duvarını Eleştirdi

Irak Eski Başbakanlarından Parlamentodaki Irak Milli Listesi Lideri İyad Allavi, ABD Ordusu'nun Bağdat İçin Hazırladığı Yeni Güvenlik Duvarı ve Planını "Boşa Harcanmış Vakit" Olarak Değerlendirdi.

Irak eski başbakanlarından parlamentodaki Irak Milli Listesi Lideri İyad Allavi, ABD Ordusu'nun Bağdat için hazırladığı yeni güvenlik duvarı ve planını "boşa harcanmış vakit" olarak değerlendirdi.

Irak Parlamentosu'nda 25 sandalyesi bulunan ve kabinede 5 bakanla yer alan meclisteki laik gruplardan Irak Milli Listesi Lideri Allavi, bir dizi görüşmeler için gittiği Katar'ın başkenti Doha'da bu akşam devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Bağdat'taki yeni emniyet planının başarıya ulaşması için ulusal barış ve siyasi diyalogun şart olduğunu savundu. Amerikan Ordusu'nun, güvenlik planı ve mezhep savaşının önünü kesebilmek için Nisan ayı başından bu yana uygulamaya koyduğu Filistin usulü duvarı da

eleştiren Irak eski Başbakanı Allavi, Irak'taki siyasi engellerden bahsedileceğine, farklı yapılardan bir şura oluşturulmasından bahsedilmesinin daha doğru olacağını sözlerine ekledi.

(SK-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title