Haberler

Afganistan, Pakistan'ın Mayın Programına Karşı Olduğunu Yineledi

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Pakistan Başbakanı Şevket Aziz'le Görüşmesinin Ardından Yaptığı Açıklamada Pakistan'ın Afganistan Sınırına Mayın Döşeme Planına Karşı Olduklarını Yineledi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Pakistan Başbakanı Şevket Aziz'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Pakistan'ın Afganistan sınırına mayın döşeme planına karşı olduklarını yineledi.

Pakistan Başbakanı Aziz ile Afganistan Devlet Başkanı Karzai başbaşa görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Karzai, yaptığı açıklamada, "Pakistan'ın Afganistan sınırına mayın döşemesi bizim için pek memnun edici bir gelişme değil. Pakistan'ın yerleştirdiği mayınların ardından Taliban son yılların en kanlı olaylarına sebep oldu" dedi.

Karzai'nin mayın programına karşı kararlı açıklamalarına rağmen Pakistan Başbakanı Şevket Aziz, "Pakistan'ın Afganistan sınırındaki mayın programı militanların faaliyetlerine set çekmek için sürecek" diye konuştu. Aziz, "Pakistan'da bulunan 3 milyon Afgan mülteciyi ülkelerine geri göndermek için Sayın Karzai ile anlaşmaya varmış durumdayız. Pakistan Afganistan'a olan yardımını 50 milyon dolara arttırmayı hedefliyor" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Karzai sınırda bulunan mayınlar yüzünden binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Karzai "Şu çok açık ki sınıra mayın döşemek terör faaliyetlerinin önünü kesemez fakat Afgan halkıyla Pakistan halkını bölebilir. Pakistan'ın mayın programı ölümcül sonuçları beraberinde getirebilir. Terörizm biz köküne inmedikçe önlenemeyecektir. Müslüman milletleri bölmeye hiçkimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

(NT-SŞ-SŞ-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title