Haberler

ABD Ordu Sözcüsü, İstanbul Bombacılarının Firarını Değerlendirdi

Irak'taki Amerikan Ordusunun Sözcüsü Tuğamiral Greg Smith, Türk Medyasında Yer Alan İstanbul'da El Kaide'nin Düzenlediği Bombalı Saldırıların Sanıkları Burhan Kuş ile Sadettin Akdaş'ın Ebu Gureyb Cezaevi'nden Kaçtıkları Yönündeki İddialardan Haberdar Olmadıklarını Söyledi.

Irak'taki Amerikan ordusunun sözcüsü Tuğamiral Greg Smith, Türk medyasında yer alan İstanbul'da El Kaide'nin düzenlediği bombalı saldırıların sanıkları Burhan Kuş ile Sadettin Akdaş'ın Ebu Gureyb Cezaevi'nden kaçtıkları yönündeki iddialardan haberdar olmadıklarını söyledi.

Irak'taki Amerikan ordusunun sözcüsü Tuğamiral Smith, düzenlediği basın toplantısında Irak'ın güvenlik durumunu değerlendirdi. Diyala'da emniyetin sağlandığını bu nedenle bölgeden asker kaydıracaklarını ifade eden Smith, "Diyala'da El Kaide ve diğer terör örgütü mensuplarını hedef alan operasyonlarımız büyük başarıya ulaştı. Saldırılardan büyük zarar gördükleri halde güvenlik güçlerimiz azimle çalıştı. Güvenlik birimlerine alınan herkes iyice araştırıldıktan sonra kabul ediliyor" dedi.

Bağdat'ta da güvenliğin iyiye gittiğini ifade eden Smith, "Başkentte güvenlik iyiye gitse de hala şüphelerimiz var. Bu sükunet iyiye işaret olmayabilir" şeklinde konuştu.

2003 yılında İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırılara karışan El Kaide militanlarının tutuklu bulundukları ABD kontrolündeki Ebu Gureyb cezaevinden kaçtıkları yönündeki iddialara da değinen Greg Smith, "Bu konuda bilgimiz yok. Ancak araştırmalarımız sürüyor. Konu hakkında araştırmalarımız sonucunda sizleri de bilgilendireceğiz" dedi.

(AR-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title