Haberler
Güncelleme:

Diyanet'e 5 bin personel alınacak! İşte kadrolar

Diyanet, 1.400 Kur'an kursu öğreticisi, 3.500 imam ve 100 müezzin olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alacak. Adayların 6-20 Ekim tarihleri arasında başvuru yapması gerekiyor. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (99)

TONG YAGBU:

İMAM LAZIM DEĞİL BU ÜLKEYE, DOKTORLAR, MÜHENDİSLER, ASTRONOTLAR, PROFESÖRLER LAZIM!

29
9
yanıtYanıtla
ERDAL:

Embesil herif genel konuşma.Bu ülkede sadece dinsizler yaşamıyor.

yanıt0
yanıt0
Katip çelebi:

Sen çin devletindemi yaşıyon orası bizim ata düşmanımız geldiğin yere geri git pis virüslüler buralara korana getirmeyin

yanıt0
yanıt0
Cenaze:

Sen ölünce seni yıkamadan defnetsinler nasıl olsa imanın yok

yanıt0
yanıt1
YÜK:

devletin sırtına hep yüksünüz. başka bi şey değil

28
9
yanıtYanıtla
,.-.,:

sadece devletin degil milletin sirtina yükler, hizmet vermedikleri tanimadiklari din ve mezhebe bagli vatandaslarin dahi vergisine cöken yetmeyip nerdeyse namazi bile parayla kildiriyormus gibi cami kapilarinda bagis isteyen kendilerinden ve yandaslarindan haric müslümana yeterli ve gerektigi gibi hizmet vermeyen bir kurum.

yanıt0
yanıt0
danu:

4 milyon personel varmış diyanette 5 bin az olur 500 bin yapalım

20
8
yanıtYanıtla
Bi bitmediniz:

116 bin personeli nasıl 4 milyon varmış diye yazıyorsun ulkenin yüzde beşi diyanet personeli mi vay arkadas:D

yanıt5
yanıt8
egge:

alsınlar bedava maaş üretime faydası olmayan bir kuruma aktarılan dunyaca paralar yazık, oysaki ekonomiye aktarılsa çok sey değişir hocalık gönüllü iş olmalı, din meslek değildir

19
4
yanıtYanıtla
demirel:

Ne demek imama ihtiyac yok Doktora va felan gördük doktorları Profları bir aşı bulamadılar işleri korku panik pompalamak oldu hep. Yada bulacaklardı da imamlarmı engel oldu bu kadar cehalet olmaz yaa. !!

6
16
yanıtYanıtla
Kardiolog:

Aşıyı bulmak yuvarlak odada köşe bulmak gibidir, o kadar kolay olsaydı dünyanın en ünlü sağlık kuruluşları hemen bulurdu değil mi güzel kardeşim? Ben can kurtarmak için bir aylarca evlatlarımı görmeyim, sen buradan benim meslektaşlarıma salla! yok öyle yağma...Bir kurumda ihtiyaç varsa alınır bizim ona sözümüz yok, peki senin sağlık çalışanıyla veya profesörle alıp veremediğin nedir?

yanıt1
yanıt0
MD:

Buradan doğru düzgün kuramadığın cümlelerle doktora sallıyorsun, hastalanınca soluğu doktorun yanında alıyorsun ama!?

yanıt5
yanıt1
Sadri:

Aşıyı da sen bul herkes yararlansın o zaman öyle sallamayla olmuyor o işler

yanıt4
yanıt1
Hekim:

Bir kurumun personele ihtiyacı varsa alınır biter, ona sözümüz yok, o değilde senin doktor ve profesörle alıp vermediğin nedir? Biz hayat kurtaracağız diye çocuklarımızı aylarca görmeyelim, sen gel meslektaşıma salla yok öyle yağma!!! Sen aşı bulmayı oyuncak mı zannettin koskoca dünyanın sayılı kuruluşları bulamıyor, boyacı küpü mü sandın bu işi?

yanıt2
yanıt3
Hekim:

Bu haberden aşı, doktor konusuna nasıl geldin pes doğrusu. Birde cehaletten falan bahsetmiş.

yanıt1
yanıt0
Akil:

Ne olmuş yani sende pamuk tıkamaya hocaya gidiyorsun? Lafa bak yolda yürümesini bilmezler hastalanınca doktora giidyorsunuz? Baytara mı gitsinler? Ukala

yanıt0
yanıt0
Hekim:

Akil ukalası önce haddini bil, değil yürümeyi bilmemek yürüyemeyeni de yürütüyoruz biz, senin haddine değil beni eleştirmek...Benimle konuşurken bile parayla randevu alırsın ancak hadi oradan...

yanıt0
yanıt0
Hekim:

Keşke yazdığın isim kadar akil olsan ukala!

yanıt0
yanıt0
KARA KUYU:

beş on sene sonra pakistan veya sudan gibi şeriat kanunlari ile karsilasmaya hazir olun, artik bu yazdiklarim cok fazla süre almaz o zaman cok gec bile kalinmiş bile olur ona göre! Artik uyanmanin zamani geldi bunlar bu ülkeyi Tas devrine geri götürmeye kararlilar.

13
6
yanıtYanıtla
MARDİNLİ:

diyanet kapatılsın!!

15
4
yanıtYanıtla
Fulys:

Yeter ya.Diyanete verilen butce milli egitime verilsin .Elini sallasan imama carpiyor

16
2
yanıtYanıtla
selo:

Bu memlekette yıllarca tiyatro ve bale adı altında milletin değerlerine küfür eden millete tepeden bakan bir nesil yetiştirildi ve hemde müslüman ların vedikleri vergilerle ve değerlerimize hakaret ederekte. Bir milletin yıkılması ancak inancını ortadan kaldırarak olur. Bunu kısmen başardınız ama Allahın izniyle bu necip millet aslına rucu ediyor. sizler ne kadar uğraşsanızda milletin mayası islamla yoğrulmuştur. kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır. selam olsun müslümanım diyer her

7
11
yanıtYanıtla
Hami:

Allah nurunu tamamlıyacak kısmuna tam katılıyom. Tiyatro bale kısmına biraz katılıyom. Ama senin gibilerinde o sahte laik kan emicilerden farkı yok. Sizi gidi çakma dindarlar sizii.

yanıt5
yanıt2
HAMDİ:

DİYANET KAPATILSIN. İSRAF SON BULSUN. ZATEN HİÇ BİR İŞE YARADIKLARINIDA GÖRMEDİK BU GÜNE KADAR

11
7
yanıtYanıtla
DOĞRU SÖZ:

DİYENET MİLLETİN SIRTINA YÜK. DİNAYET KAPATILSIN.

13
5
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

Biraz daha gayret ederseniz, öğretmenlerin toplamına yetişecek siniz. Ha gayret !

14
4
yanıtYanıtla
Tayyar Durden:

Dua ederek Corona''yı yeneceğiz inşallah, lazım tabii bolca imam. Ne gerek var okula, hastaneye, doktora. . . Yazıklar olsun, haram olsun. . .

14
4
yanıtYanıtla
şaşırdıkmı hayır:

din elden gidiyeeahhhh, daha fazla alın

11
7
yanıtYanıtla
Seren canj:

Dinsizler milleti soyuyor lar din adı altında

yanıt0
yanıt0
aybars kalyoncuoğlu:

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri imamlıkta yapsın. Kuran kurslarını da eğitimde okullarda yaz tatillerinde yine bu öğretmenler tarafından verilsin. Şarlatan tarikatlar kapatılsın. Diyanetin bütçesi 5 te 1 oranına getirilsin. Yeter artık. 2 saat çalışıp bir asprin kadar yararları olmuyor.

13
4
yanıtYanıtla
.....:

Öğretmen imamlık yapacağına imam ek olarak başka yerde görevlendirilsin

yanıt1
yanıt0
ANTALYALI:

AAAA NEDEN ÖYLE AZ ALIYORSUNUZ Kİ , 200. 000 FALAN ALSAYDINIZ , SONRA DA DEVLET BÜTÇESİ YETMİYOR DERLER. . .

12
5
yanıtYanıtla
Dumanlı Dağ:

Bir imam arkadaşım vardı. Bir bölüme geçmek için diyanet içerisinde sınava girdi. Sınavdan 95 aldı. Sözlüde 45 ile bıraktılar. Sordum neden böyle oldu. Abi dayım yok dedi. Diyanet işi ehline vermiyor. Söz bitmiştir.

13
3
yanıtYanıtla
ss:

116 bin 5bin 121bin ne iş yapıyor bu adamlar ne katkısı var bu millete devlete. Orta zekalı her kişi dinini kendi öğrenebilir ve uygulayabilir. Öğretmen Doktor alacaklarına daha bunlara para yediriyoruz. .

9
7
yanıtYanıtla
Katip çelebi:

İmamlar senin çocuğuna sana dedene ve torununa ahlakı ve iyi vatandaş olmayı öğretmeye çalışıyor yetmezmi.

yanıt1
yanıt1
SÜLÜMAN:

Daha önceki yorumum yayınlanmadı, bunu da yayınlamayın. Bize ilim, bilim adamı gerekmez. Her mevkiye, her pozisyona imam lazım, öyle değil mi? Yaşasın imamlar, yaşasın imam-hatip mezunları. İngiliz gizli servisleri görevlerini başardılar, yüz yıldır görmek istedikleri Türkiye bu idi.

10
6
yanıtYanıtla
Bahri çeri:

Doğrudur İngilizler görevlerini başarıyla yerine getirdiler onları tebrik etmek gerekir ki senin gibi düşünenlerin sayısı çoğalmış.

yanıt2
yanıt4
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

YA BİZ NASIL LAİK DEVLETİZ LAİK DEVLETLERDE DİN ADAMLARINA MAAŞ ÖDENMEZ. DİN ADAMLARI DEVLETE ÇALIŞMAZ. EN GEREKSİZ MESLEK BUNLARIN YAPTIĞI İŞİ PARA ALMADAN SEVABINA GÖNÜLLÜ YAPACAK İNSAN ÇIKAR. BENDEN ALINAN VERGİLERLE BU HACI HOCALARA VERİLEN PARAYI HELAL ETMİYORUM.

9
6
yanıtYanıtla
Katip çelebi:

Kız aslı senden ne vergisi alıyor devlet yiyin içiyon yatıyon

yanıt1
yanıt0
.....:

Onların vergisi ile de senin maaşın ödeniyor

yanıt1
yanıt1
Burak:

Memuru caycisi vs 200 bin personel.var

7
7
yanıtYanıtla
azmi geldi:

besbin kesemizden yiyen dahami besleyecegiz yav yazik degilmi bize bu rezalete artik bi el atilsin

6
8
yanıtYanıtla
Yahya:

Diyanet ilk basta koylerdeki imamlari takibe alsinlar koyun vatandasi camiye gelmiyor cemaat yok gayret gosrmeyip vatandasi camiye davet etmeyen bilgilendirme yapmayan imamlari bi hizaya soksun ondan sonra atama yapsin

11
3
yanıtYanıtla
KARA:

Köylerin imamları camiye geliyor mu? Sorumsuz muhtiler asla imamların görev yapmasını sağlamak istemiyor. . .

yanıt2
yanıt1
FHGGFG:

OHAAAAAAAAAAAAA

10
4
yanıtYanıtla
KARA:

Sayın yorumcular imam sayısına takılıyorlar. Oysa iyi eğitilmiş imamlara toplum olarak hepimizin ihtiyacı var. Yarım imamlar elinde olan halkımızın din ihtiyacı cemaat , tarikat gibi dini birlik beraberliğimizi bozan dini grupların ellerine düşüyor. İmam ;kendisi güzel örnek olmanın yanında , halkın dini bilgi ihtiyaçları , halkla bütünleşme , halkın sorunlarıyla gücü yettiğince ilgilenme. . . gibi konularda da iyi eğitilmelidir.

6
6
yanıtYanıtla
KARA KUYU:

terbiye, ahlak, vatan millet sevgisine sahip olmak icin bu sarlatanlara hic lüzum yok sen o bos seyleri gec. Bunlari tek isleri gücleri bize araplarin yasama tarzlarini bize yutturmak baskada degil. Biz kendi milli ahlaki degerlerine sahip cikalim arap kültürünü yasamak istiyene cagimizda her imkan var bulur yasa mamnun degilse aha hemen dibimizde bir sürü entareli araplar var onlara gitsinler.

yanıt2
yanıt4
KARA:

İslam Allah tarafından gönderilmiş evrensel ve hak bir dindir. Araplarla kayıtlı değildir. Kur''an ''da ''''Ey Araplar '''' ifadesi sayılıdır. Onlarda o anki durumlarla ilgilidir. Kur''an : ''''Ey İnsanlar'''', '''' Ey iman edenler '''' ifadelerine çokça yer verir. Yaratan yarattıklarının ihtiyaçlarını en iyi bilendir.

yanıt3
yanıt0
Katip çelebi:

Kara sen gerçekten çok kararmıssın.

yanıt0
yanıt0
.....:

Alınan imamların eğitim durumuna bak bi hiç hafız var mı yada hafız olana kaç kontenjan olmayan kaç kontenjan var

yanıt0
yanıt0
Burak:

Bence namaz cikisi sadaka kutusunun basinada 150 bin memur alimi yapilmali hocalar bu islere bakmamali...nerdeyse namazi yarida birakip kapiya kosuyorlar para toplamak icin.yormayin imamlarimizi..sadaka memur alimi yapin.

11
1
yanıtYanıtla
EROL:

Yazık ! 3500 imam 100 müezzin göreve başlamadan önce Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma.... diye başlayan Laiklik yemini yapacaklar.

5
6
yanıtYanıtla
Musa:

Yahu arkadaş şu ülkede görüşünüz, fikriniz ne olursa olsun, illa herbirşeye olumsuz eleştiri yapabilecek bir saçma konu buluyorsunuz ya! Esas sizin tükettiğiniz oksijene yazık!

yanıt4
yanıt1
Mehmet:

Nasıl yemin etsinler istersin çok sayın üstün insan, mükemmel ve muazzam şahsiyet, süper akıl küpü, muhteşem kişilik EROL BEY?

yanıt1
yanıt0
ttt:

mülakat neyin nesi torpil olmuyor mu ben ce yazılı sınav yetiyor hak eden alınır mülakat ne daysı olan alınır. . . . . . . .

8
3
yanıtYanıtla
BURUSLİ:

GUZEL BAKIN BE SBIN KISI IS SAHIBI OLACAK BES BIN KISI 3 KISIYE BAKSA AILE OLARAK YAPAR ONBES BIN KISI EKMEK YIYECEK COK SUKUR SU ORTAMDA BILE ISTIHDAM YARATAN HUKUMETIMIZI TEBRIK EDIYORUM GECENLERDE DE YIRMI BIN OGRETMEN ALINACAK DENDI MASALLAH SAYILARI ARTSIN DIN GOREVLISI VE OGRETMENDEN ZARAR GELMEZ BU DEGERLER TOPLUMU AYAKTA TUTUYOR

5
5
yanıtYanıtla
selim:

bu sene öğretmen almıyorlar memuralmıyorlar diyanet maşallah 5 bin kişi onca personel var ama gene de gençlik gümbür gümbür milli ve yerli olarak geliyor inanmayan sosyal medyaya tiktoka instaya falan bakabilir yeni milli yerli(!) gençlik geliyor (!) diyanet başarılı mı değil mi gençliğe bakmanız yeter ne iman ne islam hiçbir şeyi umursmayan bomboş dejenere gençlik geliyor sanmam ki akp bir daha iktidar olur çünkü aile ve eğitim poltikalrıyla kendi ayağına sıktı

6
4
yanıtYanıtla
Ben:

Akp Hakkında fikrin doğru. Fakat senin dediğin memur veya öğretmenleri alsa emin ol onlarında millete sadece zararları dokunacaktır. Biz Memurların kurmuş oldukları rüşvet çarklarına her gün şahit oluyoruz. Öğretmenler gelince çifte maaş almak için Çocuklarını hayvan gibi bir tarafa salarlar. Öğretmenleri almazlarsa onların çocukları için daha iyi gibidir.

yanıt1
yanıt0
Ben:

İmamlar genelde eşlerini çalıştırmazlar, Sadece bu özellik içinde olsa imamlar Çocukların yetişmesi için öğretmenlerden daha iyi iş çıkarmış olurlar.

yanıt1
yanıt0
Dobrovski:

Boş işlerle ugrasma diyanet işin millete akp propagandasi yapmak..

5
4
yanıtYanıtla
turan:

diyanetle ülke kalkınacak

7
2
yanıtYanıtla
AVCI:

Yazık yahu bunun hesabını Yaradana zor verirsiniz.

7
1
yanıtYanıtla
KARA:

Diyanet; okulunu bitirmiş , sınavı geçmiş imam adayını camiye sallıyor. Yıllardır böyle. Durumlarına göre bu adayların bir kısmını üç, bir kısmını , altı aylık kursa alıp tornadan geçirmiyor. Bu işin yapılması için tesis, hoca , para gibi imkanlar varken. Cenaze , mevlid , namaz kıldırma, yeterli seviyede kıraat. . . gibi konularda imam adayları eğitilmelidir. bunun vebali diyanet yetkililerinindir.

5
3
yanıtYanıtla
Sivaslı ibocan:

Diyanet dine karşı gelmiyorum ama cami iamamına ve müezzinine tayin taraftarı değilim , bizim semtte imam müezzinle anlaşmalı işlerini görmekteler, ezan vakti müezzin bahçede cematten biri ezanı okumada. . ! Günahınız boynuma insan görev yaparken ALLAH KORKUSU olması gerek. . Bunların yaptığı doğru mu. . ? Sonra camiler neden namaz vakitleri dışında terk edilir. ? Ne hoca ne müezzin cemaattla çıkıyor. . Paralı müslümanlık, o zaman cemaate de para verin, camide yer kalmaz. .

3
5
yanıtYanıtla
YK:

Benimde icinde oldugunu iddia edebilecegim muhafazakar dindar kesim bile artik Diyanetin gereginden cok büyük bir teskilat oldugunun farkinda, kirk, elli kisilik köylere imam ataniyor ve malesef hic bir faydalari yok, hutbeleri bir dinleyin, aziniz acik kalir. .

5
3
yanıtYanıtla
esnaf:

alın kardeşim alın doldurun çok lazım memleketin her köyünde oturuyorlar

6
2
yanıtYanıtla
kartal:

diyanet açlığı kurtaramaz. . . . .

5
1
yanıtYanıtla
erman:

Alınacak tabi, ülkeye hoca da lazım, imam da. . .

2
4
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Diyanete yapılan yatırımın yarısı Milli Eğitim''e yapılsa ülke ihya olurdu. Üstelik dinimizin ana amacı ''güzel ahlak''tır!

6
0
yanıtYanıtla
GÖLELİ:

Hakkımızda Hayırlı Olsun

3
2
yanıtYanıtla
Ecevit:

Cahilmisn sen be çüşş yani. . . ?? Ne 4 milyon personeli 85 bin civarı bir personeli var bu kurumun hepsi bu. !

2
2
yanıtYanıtla
BİR İNŞ. MÜH.:

ÇOK DİNDAR BİR MİLLET OLDUK HOCA YETİŞTİREMİYOR DEVLET BİZE. BU KADAR MÜHENDİSİ MİMARI 10 YILDA ALMIYOR DEVLETİMİZ. DEMEKKİ 10 TANE MÜHENDİS 1 İMAM ETMİYOR BU ÜLKEDE. . .

4
0
yanıtYanıtla
MİMAR:

aynen öyle özel sektörün durumu belli. pandemi sürecinde işsiz kaldım. hala bulamadım. devlete 1 mimar alacaklar yapılan sınava giren mimar sayısı binlerce. . her sene binlerce mimar mühendis mezun oluyor. ama kimsede almıyor. mesele herşehire üniv açmak değildi. bunu ne devleti yönetenler anladı ne de halk. ingiltere ile nüfusumuz aynı, onlarda 150 üniv var bizde 230. . .

yanıt4
yanıt0
Hoca lazımsa alınır.:

Ülkenin tamamı Müslüman olan bir ülke tabi diyanet alacak. Bunlara verilen para boşa gitmez helal oldun.

2
2
yanıtYanıtla
Tokadi:

Teşekkürler.

yanıt0
yanıt0
LAZIM DEGİL:

Önce mevcut camileri cemaat ile doldursalar, sonra yeni cami yapıp imam müezzin atasalar.

yanıt2
yanıt0
Burak:

Ulkenin tamami musluman oldugu acik zaten hergun kavgalar cinayetler hirsizliklar sahtekarlar bini bin para ulkede bunlar harici birsey yok...

yanıt1
yanıt0
arif:

imamlık para için yapılmamalı. her müslüman erkeğin imamlık yapacak kapasitesi olmalı.

3
0
yanıtYanıtla
Burak:

165 bin civari imam var camiye giden okadar cemaat yok.tarim ziraat bilgisayar maden muh.bos geziyor ulkede.dewam yola dewam .....

2
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Ülkeye ne zaman bu sayılarda makine mühendisi elektrik mühendisi elektronik mühendisi uçak mühendisi Otomotiv mühendisi de alınırsa o zaman ülkecek gelişmiş ülkelere yaklaşırız

1
1
yanıtYanıtla
Tokadi:

Bendeniz diyorumki tüm Türkiye imam olsun herkes namaz kılsın ve kıldıracak seviyeye gelsin herkes günahını ve sevabını bilecek seviyeye gelirse ozaman mühendisler ve insansız araçlar çoğalır düşmana korku dosta güven verilir.

yanıt0
yanıt0
deli-biri:

ingiliz tornasindan kim gectimemur memurlarefendiler hocalik ekmek teknesi degildir

1
1
yanıtYanıtla
Tokadi:

Kılavussuz köy bulunmaz , hocasız hiç olunmaz

yanıt0
yanıt0
Ali:

Şu zaman da gerek yok memleketin kanını emiyorsunuz zaten.Camiler kapalı ne imamı.imamlar tatil günü camiye bile gelmiyor yasal hakkımız diye.Allah dan korkun yapmayın

0
1
yanıtYanıtla
Mehmet:

Din de lazım fakat eğitime destek 0

0
1
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title