Haberler

Herkesin merak ettiği soru Cübbeli Ahmet'e soruldu: Kripto paralar caiz mi?

Güncelleme:

"Kripto paralar caiz mi?" sorusuna yanıt veren Cübbeli Ahmet Hoca, "Arkasında devlet yok. Buna bir güvence verilmiyor. Yarın bir gün sorun olsa hakkını arayacak bir kurum karşında yok" diyerek caiz olmadığını söyledi.

Son dönemde kripto paralara olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 58 bin dolarla rekor kıran Bitcoin, şu sıralar 48 bin dolar seviyesinde bulunuyor. Piyasada kısa sürede dikkat çeken artışlar yaşanırken, büyük kar yapmak isteyenlerin de yatırım tercihi kripto paralar olmaya başladı.

KRİPTO PARALAR CAİZ Mİ?

Yaşanan gelişmeler sonrası bir kesim "Kripto paralar caiz mi?" sorusunu sormaya başladı. Önceki gün TV100 ekranlarında yayınlanan 'Kayıt Dışı' programına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, merak edilen soruya ayrıntılı bir şekilde yanıt verdi.

Cübbeli Ahmet Hoca konu hakkında şunları söyledi:

"İslamiyet'te elle tutulan, gözle görülen, alınan-satılan şeylere mal olarak bakılıyor. Esasen kağıt para da İslam'a göre para değil. Allah madenlerden altın ve gümüşü para olarak halk etmiştir. Bunun dışında para olarak hiçbir şey yaratmamıştır. Zümrüt de para olarak yaratılmamıştır, yakut da, pırlanta da... Eskiden İslamiyet'te somut şeyler mal olarak kabul edilirken, sonradan fıkıhçılar değeri olan soyut şeyleri de ekledi.

"GÜNAH, SEVAP DİYE BAKAMAYIZ"

Kripto paralara 'Günahtır, bunlar para değildir, bunların değeri yoktur' şeklinde bir yorum yapamayız. Bunun değerini piyasalar belirliyorsa, piyasalarda buna bir değer atfediliyorsa bunun bir değeri var. Bu noktadan günah, sevap diye bakamayız. Ama aldanma, aldatma yönünden bakabiliriz. İslami açıdan elle tutulmuyor, gözle görülmüyor diye bunun bir değeri yoktur diyemeyiz. Artık çoğu işlem dijitalden yapılıyor. Onu dediğimiz zaman elle tutulmayan gözle görülmeyen satılan her şeye sıkıntı girer.

"BİR GÜVENCESİ OLMADIĞI İÇİN CAİZ DEĞİLDİR"

Ama şu var, arkasında devlet yok. Buna bir güvence verilmiyor. Yarın bir gün kapandı gitti, kimin olduğu da belli değil nereye dava açacaksın, nereden hakkını isteyeceksin? Karşında böyle bir müessese olmadığı için biz fıkıh yönden caiz değildir diyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cübbeli Ahmet Hoca Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (69)

Tnc:

O kim ki soru sorulmuş. O kendi kazancının hesabını nasıl vereceğini düşünsün.

42
80
yanıtYanıtla
İsmail kök:

Senin gibi kendini bilmezler onu da bilemez

yanıt6
yanıt4
Reid:

Devletin arkasında olduğu bankalara ne demeli Cübeliye göre devlet arkasında varsa demek ki faiz helalmiş

37
77
yanıtYanıtla
ALLAHA VERILECEK HESAP VAR:

TÜRKIYEDE YASASAM ILKOKUL MEZUNU CÜPPELIYE HIC BIR BASKA IS YAPMADAN SADECE DIN PAZARLIYARAK AILE BOYU LÜKS ICINDE KENDINI MÜRID ZANNEDEN SAFLARIN SIRTINDAN GECINMEK MAL MÜLK SAHIBI OLMAK CAIZMI DIYE SORARDIM, YASAR NURI, BAYRAKTAR HOCA VE DEGERLI BILGILI BIR COK GERCEK DIN BILGINLERI YÜCE DINIMIZI PARA MAL MÜLK GECIM SECIM UGRUNA KULLANANLARA PAZARLIYANLARA SAVAS ACMISTI AMA TOPLUMUN EGITIM SEVIYESI HALI ORTADA MALESEF YILLARIN GETIRDIGI CAHALETE VE HURAFEYE GÜC YETMIYOR.

29
59
yanıtYanıtla
Ali:

Sen ne kadar okudunda alım oldun

yanıt21
yanıt19
Sevda:

Adam kitap yazmış okuduğu kitapların sayısını bilmezsin senden çok kelime biliyor ve arapça hakimiyeti var sen kimsin o kim senin üniversite mezununu getirde konuştur yanın bakalım kim daha çok şey biliyo

yanıt23
yanıt27
Mlx:

Ağzına sağlık, bu tipler yüzünden insanlar dinden uzaklaşıyor.

yanıt22
yanıt15
Erol:

Sizin sorduğunuz soruya Cübbeli Ahmet en az 50 defa cevap vermiştir ,biraz geriden geliyorsunuz,yurt dışında yaşayınca kendinizi akıllı,nedenimi zannediyorsunuz

yanıt14
yanıt13
Yurtiçi:

Yurtdışında soru sormanız yasak mı kardeşim. Ordan da sorabilirsin adamla aynı ülkede yaşıyoruz diye her gün bize yatıya gelmiyor. Neyse tamam anladık yurtdışında yaşıyorsun belliki hiçbir halt olmamış bugüne kadar senden kompleks yapmışsın. Her ortamda yurtdışında yaşadığını vurgulayarak insanların sana bir iş başarmışsın gibi bakmasını bekliyorsun.

yanıt5
yanıt0
Zeynep:

Cubbeli hoca degerli bilgin hocalarimizdandir ilim parayla ölculenmeyen bi deryadir o yüzden tacir die sifatlayanlar ne kdar edio da bu yorumu yapabilio hayrli gunler...

39
44
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title