Haberler

Pastırma polemiğinin ardından şimdi de 'cağ kebabı kimin?' tartışması başladı

Güncelleme:

Kayseri ve Kastamonu arasında yaşanan "Pastırmanın anavatanı neresi?" polemiğinin ardından şimdi de "Cağ kebap, Erzurum'un mu Artvin'in mi?" tartışması başladı.

Bilecik'te "Karadeniz Günleri" kapsamında kurulan yöresel ürünler pazarında, Karadeniz'in tereyağından tutun Akçaabat köftesine, lahana çorbasından hamsili pilava, kömeden kuymağa, Kastamonu sucuk ve pastırmasından Artvin'in Yusufeli cağ kebabına kadar birçok ürün yer aldı. Bu ürünler arasında en iddialı oldukları yöresel yemekler arasında cağ kebabı gösterilirken, akıllara 'cağ kebap Erzurum'un mu Artvin'in mi?' sorularını getirdi.

"ERZURUMLULARA MEYDAN OKUYORUM"

Artvin'in Yusufeli ilçesinden gelen cağ kebap satıcı Murat Baytar, bu ünlü kebabın başkentinin Yusufeli olduğunu ama patentini Erzurumluların aldığı söyleyerek, "Kesinlikle Bilecik'ten Erzurum'a meydan okuyorum. Cağ kebap Artvin'indir ama patenti Erzurumlular almışlar. Biz burada Bileciklilere bunu ispat edeceğiz. Cağ kebabının Erzurum'un değil de Artvin'in olduğunu biz burada ispatlayacağız. Tüm Türkiye'de bunu böyle bilsin ki cağ kebabının asıl doğuş yeri Artvin Yusufeli'dir" dedi.

"KARS KAŞARI ERZURUM'UN AMA PATENTİNİ KARS ALMIŞ"

Murat Baytar, bu iddiasına bir örnek verirken, "Kars kaşarının patentini Kars almış ama ilk kaşarın eski kaşarın doğuşu Erzurum'dur. Ama Kars bunun patentini almıştır. Dünyaca da bilinir ki Kars'ındır eski kaşar. Artvin cağ kebabı Artvin Yusufeli'nden doğmuştur. Ama patentini Erzurum almıştır" dedi.

"BİZİM CAĞ KEBABIMIZ DAHA GÜZELDİR"

Cağ kebap satıcı Murat Baytar, Yusufeli cağ kebabının Erzurum cağ kebabından daha lezzetli olduğunu söyleyerek, "Lezzet olmasının sebebi kuzularımız, etimiz doğası. Çünkü Erzurum'da kuzular kış ayında çok zor otlayabilir, ama Artvin'de dağlık alanda kuzularımız, koçlarımız her zaman yılın 12 ayı doğayla baş başa olduğundan dolayı etin yumuşaklığındandır. Biz buradan iddia ediyoruz. Cağ kebabı kesinlikle Artvin'indir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kastamonu Artvin Kars Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title