Haberler

Beşiktaş'tan çok sert "Kara Perşembe" açıklaması: Federasyonun kararını yok saydılar

Güncelleme:

Beşiktaş'ın basketbolda Tofaş'a mağlup olduğu karşılaşmada kural hatası olduğu gerekçesiyle yaptığı başvuruyu Türkiye Basketbol Federasyonu reddetti. Bunun üzerine siyah-beyazlı kulüp çok sert bir açıklama yaparak, "Türk basketbol tarihinde 'Kara Perşembe' olarak hatırlanacak skandal bir karara imza atmıştır. Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulunun almış olduğu bu haksız ve mesnetsiz karar, bizim için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, Tofaş- Beşiktaş Icrypex maçı sonrasında Siyah Beyazlılar'ın yaptığı kural hatası itirazını reddetmesinin ardından Beşiktaş cephesinden çok sert bir açıklama geldi.

"SKANDAL BİR KARARA İMZA ATILMIŞTIR"

"Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Skandal Kararı Hakkında" başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, Beşiktaş Icrypex Takımımızın Tofaş ile oynadığı müsabakada yaşanan bariz kural hatası nedeniyle yaptığımız ve basketbol kamuoyunun da hemfikir olduğu haklı itirazımızı reddederek Türk basketbol tarihinde "Kara Perşembe" olarak hatırlanacak skandal bir karara imza atmıştır. Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulunun almış olduğu bu haksız ve mesnetsiz karar, bizim için yok hükmündedir. Bu haksızlık nedeniyle kaybedilecek bir puan Türk basketbolunun geleceği olan çocuklarımızın adalete olan inancının kaybolmasının yanında hiçbir şeydir. Evrensel hukuk normlarına ve basketbol oyun kuralları ile talimatlara aykırı olarak verilen bu kararın Tahkim Kurulu tarafından bozulacağına inanıyoruz.

NE OLMUŞTU?

Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Tofaş ile karşılaşan Beşiktaş, son saniye 3'lüğüyle karşılaşmayı kazanmış ancak maçın hakemleri, 3 sayılık atışı yapan Ercan Osmani'nin çizgiye bastığını belirterek atışı geçersiz kılmıştı. Siyah-beyazlıların 88-86 mağlubiyetiyle sonuçlanan maç sonrasında Beşiktaş, kural hatası gerekçesiyle federasyona başvuruda bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Beşiktaş Tofaş Haberler

500

Yorumlar (17)

LONGNESS:

BARİ BURADA AĞLAMAYIN. SERGEN YALÇIN YETERRR

6
27
yanıtYanıtla
FENERBAHÇELİ:

Konuyu bilmeden saçma yorumlar yapmayın. Adamlar haklı , oyuncunun açık bir şekilde top elinde değilken çizgiye teması ve sonrasında tertemiz bir 3lüğü var. Hakem izlemesine rağmen sayıyı iptal etti. Göz göre göre adamların hakkını yediler. Unutmayın , adalet bir gün hepimize lazım olacak. Şimdi yanlışa karşı durmazsan , bir gün senin de yanında duracak kimse bulamazsın.

18
0
yanıtYanıtla
214214:

yok hükmündeyse çıkmayın maçlara.

8
7
yanıtYanıtla
Hadi ordan:

Bos yapmayın uefa ca şike damgasını yediniz dağılın

5
7
yanıtYanıtla
cello:

sizi öyle mi kandırdılar nerdeymiş o karar

yanıt16
yanıt2
adonis:

futbol bitti şimdi de basketbol mu? yürüyün be yettiniz artık bırakın şu hakemleri sahada oynayın.

8
3
yanıtYanıtla
cello:

zaten sahada oynayıp kazanılmış maç hakem kararıyla sayı geri alınıyor haksız yere sen daha konuyu bilmeden sallıyorsun

yanıt8
yanıt1
SEN ÇOK DOLUSUN:

Bırakın şu hakemleri diyenler hakemsiz maç alamıyor.

yanıt4
yanıt0
sunay:

bu ülkede hakkı en çok yenen takım beşiktaştır nokta.

4
4
yanıtYanıtla
BOŞ YAPMAYIN:

Yıllar önce aynı federasyon mersin büyükşehir basket takımının da hakkını yemişti. adamlar adaletsiz tavırdan dolayı onurlarıyla ligden çekildiler.

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title