Haberler

Bakan Albayrak, keşfedilen doğal gazın 5-6 milyar dolara çıkarılacağı iddialarına yanıt verdi

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz'de keşfedilen 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin 5-6 milyar dolara çıkarılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakan Albayrak, "Çok daha az maliyetle çıkaracağız. Bu yatırım için bütçe ve imkanlara da sahibiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz'de "Sakarya sahası" adı verilen bölgede keşfedilen 320 milyar metreküplük doğal gazın çıkarılma maliyetinin 5-6 milyar dolar olacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Keşfedilen doğal gazı çok daha az maliyetle çıkaracağız" dedi.

"BU YATIRIM İÇİN BÜTÇE VE İMKANLARA SAHİBİZ"

Bakan Albayrak, NTV'de yayınlanan Özel Röportaj programında, Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doğal gazın tamamen yerli ve milli imkanlarla çıkarılacağını belirten Albayrak, "Karadeniz Ereğlisi'ne gelen kesim alt yapı itibariyle de çok iyi bir zeminde çıktı. Burada söylenene 5-6 milyar dolarlık yatırımlar falan... Çok daha az maliyetle çıkaracağız. Bu yatırım için bütçe ve imkanlara da sahibiz. Finansmandır farklı desteklerdir bunlar farklı. TPAO doğal gazı çıkaracak kendi sistemine sahiptir. Bu konuşulan rakamların daha az maliyetinde, çok daha kaliteli bir şekilde, ağırlıklı kendi mühendislerimiz kendi imkanlarımızla çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Berat Albayrak Karadeniz Haberler

500

Yorumlar (14)

ÇUKUROVALI:

Sayın Albayrak . . . dolarla çıkaracağınızı söylüyorsunuz . . . Olmuyor ama , biz TL ile maaş alıyoruz , bu işte bir gariplik yok mu ?

11
4
yanıtYanıtla
Ayse:

senin dagitigin spermlere yazik, seni kisirlastirmak lazim. senin bu kafayla senin cocuklarin degil onlarin cocuklarida zorluk cekecer. Almanlar 2. düya savasindan cikinca hayvan gibi calistilar, aclik sefillik icinde büyüdüler ve gelecegini kurtardilar, bosuna almanlar Ileri bir ülke degil.

yanıt0
yanıt3
ÇUKUROVALI:

AYŞECİĞİM , Telaffuzun bozuk . Almanya''da yaşıyor olabilirsin . Benim hanımım da Almanya''da büyüdü . Dediklerin tamamen doğru , hatta bir hafta boyunca PATATES yedikleri olmuş ( Almanların patatesleri ve biraları ünlüdür ) ama bir şeyi es geçiyorsun . . . . . ALMANLARIN DOĞRULUKTAN ŞAŞMADIĞINI , HEP DOĞRULARI SÖYLEDİKLERİNİ DE BİLMEN LAZIM . Bizimkiler öylemi . . . Çok şükür iki çocuğum var emin ol vatana ve millete faydalı birey olmaları için elimden gelen tüm gayreti sarf ediyorum . Sen müsterih ol

yanıt1
yanıt0
AYŞEYİ KINAYAN:

Almanları rotshild ler finanse etti hem savaşta (tanklar silahlanma gibi) hem sonrasında ekonomiyi kalkındırmak için. Yani bilgisizce böyle şeyler soylenmez ayıp. .

yanıt1
yanıt1
adsd:

yap işlet devret modelini uygulayın da bize yüzde 10 u kalsın geri kalan yüzde 90 ınnı avusturyalı yada ingiliz amerikan bir şirket alsın

6
6
yanıtYanıtla
Cevat:

Gazı hemen çıkarın,KIŞ GELIYOR..Gazı bulduk SÖYLEMLERİYLE EVLER ISINMIYOR...

2
7
yanıtYanıtla
tamam:

kazmanı kap gel cevap çıkaralım hemen

yanıt2
yanıt0
Dogaci:

Bizim cebimizden sermayesini weriyorsunuz we ne yazikkki yine pahalı kullanacağız bu gazı.

1
3
yanıtYanıtla
Anta:

Sizin mantık yanlış ..mesela para gidecek diye ise giderken arabaya binmeyin eve oturun

yanıt0
yanıt1
anlat anlat dinliyoruz:

''tpao “bütünsel dönüşüm programı” adıyla önce bölünmüş sonra bütün varlıkları ile varlık fonuna devredilmişti bilenler bilir. ve 20 temmuzda resmi gazetede yayınlanarak, karayipler`de tpao tarafından kurulmuş uluslararası bir offshore şirketi olan tpıc’ e(turkish petrollium international company) bedelsiz olarak devredildi. bu arada tpao nun üretim seyrindeki düşüş ayrı bir sorun. tpao 2005 yılına kadar yurt içi ham petrol talebinin 9, 2 sini karşılıyordu. 2015 yılı itibari ile ancak 6, 4 ünü''

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title