Haberler

Alım satımda kimlik ibrazının iptalini isteyen döviz büroları, geçici süreliğine kepenk indirdi

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz ay döviz alım satımında yeni bir düzenlemeye gitti. Düzenleme ile döviz alım satımlarda alt sınır olmaksızın kimlik tespiti zorunlu hale geldi.

BAKANLIK: DÖVİZ PİYASALARINA MÜDAHALE DEĞİL

Karar tepkileri de beraberinde getirdi. Tepkiler sonrası bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı, kararın döviz piyasalarına yönelik bir müdahale olmadığını, döviz bürolarının kurumsallaşmasına yönelik bir adım olduğunu ifade etti.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu yeni uygulamanın sektördeki kayıt dışılığın azaltılması ve kurumsallaşma düzeyinin artırılması ile uluslararası düzenlemelere uyum dışında başka hiçbir amacı yoktur. Tebliğ ile yapılan değişiklik döviz piyasalarına ilişkin bir müdahaleyi kesinlikle içermemektedir. Düzenleme, sadece döviz bürolarının işleyişi ve kurumsallaşmasına yönelik ihtiyaçları karşılamaya yönelik olarak hazırlanmıştır."

KARARIN İPTALİNİ İSTEYEN DÖVİZ BÜROLARI KEPENK İNDİRDİ

Düzenleme vatandaşın olduğu gibi döviz bürosu işletenlerin de tepkisini çekti. Kararın iptal edilmesini isteyen döviz büroları saat 11.45'te geçici süreliğine kepenk indirdi. İstanbul'daki kepenk kapatma eyleminin ardından Beyazıt Meydanı'nda açıklama yapan döviz bürosu temsilcileri, düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

SOSYAL MEDYADA TT OLDU

Döviz bürolarının kepenk indirmesi sosyal medyada da TT oldu. Birçok kullanıcı "#DövizcilerKepenKapatıyor" hashtag'iyle paylaşım yaptı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (12)

Theo:

Para yıkamanın en kolay yolu döviz büroları bu sene 100 kilocuk eroin sattım parayı döviz bürosunda güzelce yıkadım şu an 50 milyoncuk dollarım var avrupaya gitseydim bankaya gitmek zorunda olacaktım 10 bin eurodan fazla para yatırırsan nerden aldın sorulur türkiyede para yıkamak çok basit

43
11
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

İşinize gelmiyor soyguncu döviz büroları kara para aklıyor çoğu döviz bürosu yoksa al sat ile nasıl ayakta duracaklar kira vergi stopaj alım satımla olacak iş değil

38
12
yanıtYanıtla
Alemdar KOÇAK:

bence Devlet döviz bürolarını tamamen kapatmalı kepengleri açtırmamalı

10
0
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Tabi tabi döviz le ülkenin menfaatini değil kendi cebini doldurmak isteyenlerin işine gelmiyor. kayıtsız ne paralar dönüyor orada... Bankalar da işlemi kim yaptığı kayıt altına alınırken Döviz Büroları niye karşı a ca ba ? ABD ye giderken bile uçakta sana form doldurtuyorlar 10 Bin dolardan fazla para varsa üzerinde hesap soruyorlar... Artık dolarla Hükümete saldıramayacaklar

6
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

almanyali TARAFSIZGÖRÜS Allah icin bir seferde ortadan yorum yap dogruyu söyle sen euro´nu saatlerce sira bekliyerek bankadami yoksa kuyumcuda veya döviz bürosundami bozduruyorsun yüz gram dürüst ol.

yanıt0
yanıt2
tarafsızgörüş:

Geri adım atmayın.

1
5
yanıtYanıtla
Mehmet Ali Karaarslan:

dolar yükseldiği için satmak istemiyorlardır zarar etmemek için. bahaneleride budur.

6
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben 6 ay Türkiyede 6 ay almanyada yasiyorum ve parami bankada saatlerce beklemektense daha cok tanidik kuyumcuya veya döviz bürosuna bozduruyorum sayet burayada bürokrasi gelirse kara para yeniden hortlar ayrica biz avrupali Türkler tüm birikimlerimizi ülkemize aktaririz ve vergi ödememe adina avrupada maliyeye bildirmeyiz malesef hükümetimiz bir kararla bizi avrupa maliyelerine ispiyonlamaya basladi burda bizlere agir vergi cezalari yolda simdi Türkiye bankalarindan birikimlerimizi kaciriyoruz

3
3
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

biraz içerlenmiş gibisin fako

5
0
yanıtYanıtla
Namik Kemal Erdem:

Yazmak kolay neymiş satmak istenmiyor falan filan.yahu bu işi eskiden kumarhane işi benzer kontrol yok denetim yok.en başta başımızda olan döviz sistemi kendi elinde olmazı istenmekte.ilac sektörü gibi ama bunu gören yok ne yazık.biyle giderse kara borsa kapılar açılır tekrar.bak görün.

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title