Haberler

Ekonomistler enflasyonun ekim ayında yüzde 2,01 artmasını bekliyor

Güncelleme:

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 2,01 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Kasım Salı günü açıklanacak ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete göre, ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,01 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ekim ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,21, en yüksek yüzde 2,65 aralığında yer aldı.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 12,06 OLDU

Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,01) göre, bir önceki ay yüzde 11,75 olan yıllık enflasyonun yüzde 11,76'ya çıkacağı hesaplanıyor. Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 12,06 olurken, tahminler yüzde 10,75-13,74 aralığında yer aldı. Tüketici Fiyat Endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,97 artış göstermişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (7)

Zorro:

Ne İktidardakilerin beyanlarına nede TÜİK in enflasyon verilerine hiç inanmıyorum. Kara tabloya ak mı diyelim !!! Görünen köy kılavuz istemez.

1
0
yanıtYanıtla
doğruyu söyleyin:

Çok az. . . . Yalan. . . . Yumurta bile ? artmış. . . . Siz neyden bahsediyorsunuz. . . . Fakirleşiyoruz. . . .

1
0
yanıtYanıtla
tades:

enflasyon eksi çıkarsa şaşırmayın açıklanan enflasyon sanki gerçek

1
0
yanıtYanıtla
Muzo:

Bu enflasyon nasıl hesap ediliyor bir türlü anlayamadım , anlayan var mı? Her şeyin fiyatı almış başını gidiyor hala 2 lerden bahsediliyor. Ocak ayına kadar ekslerde çıkar. Malum maaşlara enflasyon farkı doğmasın.

0
0
yanıtYanıtla
MUHALİF:

ENFLASYON ARTMAZ DOLAR ARTAR. ACAYİP BİR ÜLKEYİZ NE HİKMETSE DOLAR ARTIYOR AMA ENFLASYON ARTMIYOR. :))

0
0
yanıtYanıtla
ışık görünmüyor:

Bu kadar uyuyan toplumların uyanması da o denli uzun sürecektir.

0
0
yanıtYanıtla
Koçum tüik:

Bu ay enflasyonun ekside çıkmasını bekliyoruz hamdolsun dört dörtlük Tüik gibi vatan sever kurumumuz var:))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title