Haberler

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu: Türk Futbolunun Yetenekli Oyuncuları Var

Güncelleme:

Yabancı sınırıyla ilgili görüşlerini belirten A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Türk futbolunun yetenekli oyuncuları var. Eğitmek, disipline etmek, profesyonel futbolu öğretmek lazım." dedi.

UEFA Uluslar Liginde Rusya ile karşılaşacak Türkiye'de,Teknik Direktör Mircea Lucescu, basın toplantısı düzenledi ve önemli açıklamalar yaptı.

İşte Mircea Lucescu'nun açıklamaları;

Rusya Dünya Kupası öncesi son maçını bizimle yaptı, şimdi de kupadan sonra ilk maçını bize karşı oynuyor. Dünya Kupasında akıllıca oynadılar, oyun disiplini açısından organizeydiler.

''DEĞİŞİM GEREKİYOR''

Oyuncuların hepsini birden değiştirmek istemiyordum. Eski ekip Türk futboluna büyük katkılar verdi. Arda, Emre, Selçuk, Hakan Balta... Üst seviyede kalmak istiyorsanız değişim gerekiyor.

''3 BÜYÜK TAKIMDA 1 YERLİ OYNUYOR''

Türk Ligi'nde çok yabancı olması, beni başka alternatiflere yönlendirdi. İçeride ve dışarıda oynayan genç oyuncuları çağırdım, bu da bir sorumluluk gerektirdi. 8 oyuncumuz bu sene kulüp değiştirdi. Galatasaray'da, Beşiktaş'ta, Fenerbahçe'de 1 tane yerli oyuncu oynuyordu. Mecburen gençlere yönelmek zorunda kaldık. Zamana ihtiyacımız var.

''OYUNCULAR DAHA ÜSTE ÇIKIYOR''

Oyuncularımın hepsine çok güveniyorum, hepsi iyi yerlere geldiler ve daha da gelecekler. Zeki 2. Lig'den Lille'e, Okay Celta Vigo'ya, Emre ve Ömer Galatasaray'a, Çağlar Leicester'a, Tarkan Kasımpaşa'ya geldi. Oyuncular daha üste çıkıyorlar.

''3-4 TAKIMDAN KURMAK İSTERDİM''

20 takımdan gelen oyunculardan kurulu bir ekibiz. Ben 3-4 takımdan bir milli takım kurayım isterdim. Ama çok güveniyorum ekibime, çok hırslıyız ve bütün her şeyi vereceğimize inanıyorum. Biraz sabır gerekiyor, herkes sabır göstermeli.

''PROFESYONEL FUTBOLU ÖĞRETMEK LAZIM"

Elimdekilerle çalışmak zorundayım şu anda. Yabancı kararı federasyon tarafından alınacak ve medya tarafından da konuşulacak. Türk futbolunun yetenekli oyuncuları var. Eğitmek, disipline etmek, profesyonel futbolu öğretmek lazım. 2002'de Dünya 3. olan milli takımda Galatasaray'dan 8 oyuncu vardı. Sadece çalışmak lazım.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (12)

40AYAK:

bu adam ne işe yarar la?

2
2
yanıtYanıtla
Emrah:

Adam haklı kardeşim. . Memlekette futbolcu yok ki. Olsa zaten takımlarımız avrupa da başarılı olurlar. Bizim topçular büyük futbolcuların hayatlarına özeniyorlar. Önce bir kariyerlerine baksınlar sonra atarlar boş havalarını :)

1
1
yanıtYanıtla
konyalım:

arkadaşlar bence adam haklı 3 büyüklerde neredeyse 11 tamamı yabancı yerli oyuncular sürekli oynamalıki kendilerini geliştirsinler

1
1
yanıtYanıtla
ha ha:

bu da ne zaman işine ne gelirse onu söylüyor bir artırın bir azaltın ama o zaman da tarık çamdala verilen paralara kimse söz etmesin 1 tl lik mal olur o zaman 10 tl sonra tarık neden oynamadan para alıyor deniyor adam zorla mı beni alında bu parayı verin dedi bu kadar basit

1
0
yanıtYanıtla
lulu:

yabancı sayısı düşsünde teknik direktör bile yabancı olunca milli takımın hiç te samimi olmuyor önce bu kadar hocadan biri oraya gelecek kapasitede değilmiş gibi yürüyemeyen adama kaldık yaş olmuş 80

1
0
yanıtYanıtla
kenan:

Yabancı oyuncuların sayısı çok fazla artırılınca şu tablo ortaya çıktı. Milli takım ve kulüplerimiz avrupa ve dünyada çok başarısız oldu ve olmaya da devam ediyorlar. Çünkü alt yapıya önem vermeyip hazır oyuncu alıyorlar ve dünya kadarda para ödüyorlar. Daha sonrada çok paraya alınan bunları ellerinden çıkarmak için çok uğraşıyorlar.

0
1
yanıtYanıtla
sergio lull:

yabancı sınırı varken kaçta yetiştirdik o zamanda aynı adamlar milli takımda oynamaya devam etti isterse yabancı hiç olmasın yine oyuncu yetişmez biraz daha iyi olan kendi kendine öne çıkar zaten azda parayı gören genç oyuncu diğer sene ortadan kayboluyor

1
0
yanıtYanıtla
Fenerbahçeli:

o halde yerli teknik adama geçelim sana ne gerek var kardeşim sorun türk futbolunu ele geçirenlerde atamayla birden bire türk futbolunun başina geçirdiler beşiktaşin katili tüpcü denen adam temizlik asil bunlardan başlanmali

1
0
yanıtYanıtla
İ love you reis:

Lucescu bu konuyu konuşacak en son kişi olmalı aslında millî irade için bu şanlı bayrak için ilk yapılacak kânun milli takımın başına Lucescu gibilerin gelmesini engelleyici kanunlar yapılmalı bu adam tl mi alıyor acaba? Bu adama verilen paranın 4 te birine bir türk teknik direktör gelir eminim ondan çok daha fazla başarı gösterir. .

1
0
yanıtYanıtla
esesli:

doğru söyluyor yabancı sayısı 5 olmalı fuybolcu yetışmıyor yabancılardan futbolun zevki kalmadı turkyede

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title