Haberler

Manisa Barosu'ndan Ankara'daki Bombalı Saldırıya Kınama

Manisa Barosu'ndan Ankara'daki bombalı saldırıya kınama MANİSA Barosu, Ankara'daki 28 kişinin yaşamını yitirdiği 61 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı.

Manisa Barosu'ndan Ankara'daki bombalı saldırıya kınama

MANİSA Barosu, Ankara'daki 28 kişinin yaşamını yitirdiği 61 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı.

Manisa Adliye Sarayı önündeki basın açıklamasına Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ve baroya kayıtlı yaklaşık 50 avukat katıldı. Açtıkları "Terörü Lanetliyoruz. Terör İnsanlık Suçudur" yazılı pankartın arkasında toplanan avukatlar, hain saldırıyı kınadı. Manisa Barosu Başkanı Arslan, bombalı saldırının insanlık, vicdani ve hiçbir ahlaki değerle bağdaşmadığını belirterek, "Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza, askerlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi terörün bu noktaya gelmesindeki kimlerin sorumluluğu olduğunu, terör örgütünün desteği nasıl sağladığını, asker ve polisin en iyi kadrolarının nasıl tasfiye edildiğinin bilincindeyiz. Ancak bunları bugün tartışmanın bir menfaati olmadığını da biliyoruz" dedi.

Son günlerde artan terör olayları sebebiyle toplumun her kademesini birlik olmaya davet eden Arslan, "Bugün teröre karşı birlik günüdür. Dayanışma günüdür. Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden bu ayırımı yapmadan bir bütün olarak hareket edip terörü lanetleme yok etme adına birlik olmamız gereği ortadadır. Bundan önce yaşanan terör saldırılarında olduğu gibi tüm vatandaşlarımız sağduyu ile hareket ederek bu amaca varmak zorundayız. Aynı şekilde yöneticilerimizin de bu tavır içinde hareket ederek, ayrımcılığa son verip vatandaşın bütünlüğünü sağlamak adına ne gerekiyorsa yapmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu hatırlatmayı gerek iktidar partisi, gerek muhalefet partileri gerekse Cumhurbaşkanına yönelttiğimizin bilinmesini isteriz" diye konuştu.

Arslan, şöyle devam etti:

"Kimse bizi acılara alıştıramayacaktır. Dökülen kan terör örgütleri ve menfaatçilerinin boğulma kanı olacaktır. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Biz vatandaşlar olarak hain terör örgütlerine karşı birliğimizi koruyarak dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir terör örgütü önünde boyun eğdirilemeyeceğini, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Kuvayı Milliye ruhuyla işbirlikçilerine ve terör örgütlerine gereken cevabı vermek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımızın bilinmesini İstiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ali Arslan 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title