Haberler

Adana'da Üretilen Mezla Balı Londra Bal Yarışmasında Derece İstiyor

Güncelleme:

Adana'da sadece Göller Bölgesinde üretilen Mezla Balı, Avrupa'da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece alarak lezzetini taçlandırmak istiyor. Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Mezla balının bölgede özel bir bal olduğunu ve şeker oranı olmayan aromasıyla farklı bir lezzete sahip olduğunu belirtti. Mezla balı üreticisi Ali Erdem ise balın kendine has özellikleri olduğunu ve birçok hastalığa şifa olduğunu söyledi.

Adana'da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aroması ile coğrafi işaret başvurusu yapılan "Mezla Balı" Avrupa'da düzenlenen Uluslararası Londan Bal yarışmasında derece ile lezzetini taçlandırmak istiyor.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Kozan'da yıllık yaklaşık 50 ton Mezla balı üretimi olduğunu ve balın salınım balı olarak bölgede ki Göknar ağaçlarından elde edilen özel bir bal olduğunun altını çizdi.

Kandemir, "Daha önce coğrafi işaret başvurusu yaptığımız ve değerlendirme aşamasında olan mezla balımızı bu kez Avrupa da uluslararası bal lezzetleri arasında yerini almak için London Honey Awards yarışmasına katıldık. Mezla balımız sadece Kozan bölgesinde yetişen Toros Göknar ağacında yetişen salınım balıdır. Farklı bir özelliği var. Şeker oranı olmayan aroması lezzeti farklı bir bal. İngiltere'de 15-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek yarışmaya başvurumuzu yaptık. Mezla balımızın derece alacağına inanıyoruz. Anzer balı kadar hatta daha lezzetli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah hak ettiği değeri görecek ve bölgede ekonomik değeri daha da yükselecektir" diye konuştu.

Mezla balı üreticisi Ali Erdem ise atalarından kalan arıcılık mesleğini yarım asra yaklaşan emek ile bal ürettiklerini ifade ederek, "Mezla balı Göller yaylamıza has özel bir bal. Kristalleşme olmaz. Arıdan olduğu gibi tüketiciye sunulur kendine has rehası var, donmaz ve birçok hastalığa şifadır. Özellikle akciğer hastalıklarına şifası bilinmektedir. Herkesin tükenmesini tavsiye ederim" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mustafa Kandemir Ali Erdem Londra Adana Kozan Tarım 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title