Haberler
Güncelleme:

Üniversitede bu bölümleri tercih eden öğrencilere 2.324 liraya kadar burs verilecek

Yükseköğretim Kurulu, bu yıl üniversite tercihlerinde tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı programlarla maden, tekstil ve deri mühendisliğini seçen öğrencilere burs verecek. Burs miktarı bölümüne göre değişirken, tutar 2.324 liraya kadar yükseliyor. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (20)

Haklı kişi:

Benim eşim 5 yıllık tekstil mühendisi ama 5 ay işsiz boyunca işsiz kaldı. Onun müdürü de tekstil mühendisi ama adam hala iş bulamadı. Bu gerçekler dururken gençleri bu mesleği yönlendirmek niye??

13
4
yanıtYanıtla
TEKSTİL MÜHENDİSİ:

Bende testil mühendisiyim 1 ay bile beklemeden iş buldum gelsin bursaya her tekstil firması şuan ki piyasada bile tekstil mühendisi arıyor.

yanıt1
yanıt0
Kardelen:

Yök ve üniversiteler bölümler kapatılmalı çıraklık ve sanayi ağırlık verilmeli berber çırak yok oto sanayi eleman bulamiyor

9
4
yanıtYanıtla
Adil:

Öğrencileri dolmayan bölümlere zorla dolduracağiniza o sonunda işsiz bırakacak bölümleri kapatın.Gençlerin 5 yıl zamanını boşa harcamasindan kurtarirsiniz.. Yapacağınız iyilik bu, vereceğiniz sadaka degil.

11
1
yanıtYanıtla
Hale:

Açık öğretim psikolojiyi kapatanlar. Uzaktan online psikoloji eğitimlerini de kapatın. Ve son bir yılın tüm online derslerini iptal edildin. Uzaktan olmazmış ya hani. Haa birde örgünde derslere bile girmeden staj bile yapmadan tez yazarak mezun olan bir çok psikoloji mezunu var. Uygulama dedikleri birisi çıkmış anketler cevapladım analiz yaptıma kale yazdim demiş uygulamadan kastı. Bunlar uzaktan eğitimle yapılabilecektir şeyler.

yanıt0
yanıt0
Sanfransisko:

Burs için hayat boyu istemediği işi yapsın Allah önce akıl sonra fikir versin akıl olmadan fikir olmaz

10
1
yanıtYanıtla
Çöl Tilkisi:

Eğitimin kalitesini düşürün. Diplomaları ayaklar altında ezdirin. Sonrada tercih edilmeyince burs verin. Amacınız ne akademisyenlerin nemalanması mı, göz boyamak mı

11
0
yanıtYanıtla
Üniversiteli:

Burs yerine iş imkanı sunsa zaten bu bölümleri seçmek isteyen insan çok. Ama işsiz kalma riski çok yüksek seçemiyor insanlar.

10
0
yanıtYanıtla
Dağlar Kralı Hamido:

Kanadalı işadamı yahudi aslı adam cennet vatanda ormanlarımızı yok edip doğamızın ekolojisini yok ediyorlar. siyanürle altın arıyor. YÖK BAŞKANI MADEN, DERİ TEKTTİL SU ÜRÜNÜ, HAYNAN BL. SEÇENE 2400 TL BURS, İLK 20000 GİRENEDE DOKTOR MÜHENDİS VB. 3 KATINI VERDE CİDDİ VE SAMİMİYETİNİ GÖRELİM. HERKESE SELAMLAR

8
2
yanıtYanıtla
Mutsuz:

Tekstil muh bitirdim hiç iş bulamadım sektör bitti.

5
1
yanıtYanıtla
PANDEMİ SÜRDÜKÇE:

Dünyada hiç bir okul açılamaz. Açılırsa da kelle koltukta gidilemez.

1
5
yanıtYanıtla
Neva:

Biri arkeolog olmak ister biri veteriner basima kalacaklar bunlar.Doktor olun ,bilgisayar muhendisi,makine muhendisi olun.Ne guzel misal var onunuzde.

1
2
yanıtYanıtla
Majalis:

Tanidigim iki makina muhendisi issiz ve baska isler yonelmek istiyorlar

yanıt1
yanıt1
GER-ÇEK:

Tüm ülke zorunlu okula gönderilir ise, çıraklık, kalfalık, ustalık gerektiren işlerde yeterli eleman olmaz ayrıca okullarda öğretilen vasat bilgiyle de özel sektörde kimse doğru dürüst maaşla iş vermez. Devlette çalışacak da ilgili KPSS sınavını geçek zorundadır.

1
1
yanıtYanıtla
Slm:

Tekstil mühendisi ?? ??????

1
0
yanıtYanıtla
Gëzim:

Burs kazanmak istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
anne:

Tıp okuyan çocuklara niye burs yok?????

0
0
yanıtYanıtla
Gëzim:

Ben arnavutluktan geliyorum ve elektrik -elektronik mühendisliği okumalıyım. Ben elektrik-elektronik mühendisliği okumak istiyorum çünkü ülkemde bunu hgakında çok kaynaklar var. Köyümde hala bazen evler elektrik yok bu yüzden köyüm geliştirmek istiyorum. Fakir bir aile geliyorum ve benim için türkiyeye geldiğim zaman çok mutlu oldum ve mutluluk artırmak için inşallah üniversiteye gideceğim ve Allah izniyle tamamlayacağım. Eğer siz bana destek olyorsanız bana öğrenci hayat kolaylaştıracaksınız.

0
0
yanıtYanıtla
yusuf:

git kendi ülkende oku

yanıt1
yanıt0
Atakan:

Bölümleri tercih etnek önemli deil.önemli olan 4 yıl okuduktan sonra boşta gezmemek.madem okadar önemli her bölüm ögretmenligin önü neden açık deil üstelik Türkiye de egitim bukadar kötüye giderken.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title