Haberler

Türkiye yurt dışında bilet parası bulamayan vatandaşını geride bırakmadı

Güncelleme:

Dünyanın dört bir yanındaki Türkler koronavirüs tehdidine önlem olarak Türkiye'ye getirilirkenGine'den dönüş için bilet parası bulamayan 3 Türk işçi, Albayrak Grubu'nun tahliye uçağıyla yurda döndü.

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini gösterirken, Türkiye yurt dışındaki vatandaşlarının ülkeye tahliye işlemlerii gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Gine'den dönüş için bilet parası bulamayan 3 Türk işçi, Albayrak Grubu'nun tahliye uçağıyla yurda döndü.

Albayrak Grubu açıklamasına göre, çalışmak için Gine'ye giden Zeynel Kandur isimli vatandaş, koronavirüs salgınının başlamasından sonra yurda dönmek için çareyi konsoloslukta ararken, harekete geçen konsolosluk ekibi, bölgedeki personelini tahliye için uçak gönderen Albayrak Grubu ile irtibata geçerek durumu bildirdi.

ALBAYRAK GRUBU'NUN TAHLİYE UÇAĞIYLA GETİRİLDİ

Bu talebe yeşil ışık yakan şirket, 31 Mart'ı 1 Nisan'a bağlayan gece 100'ü aşkın personeliyle birlikte Kandur'u da Konakri'den Türkiye'ye getirdi. Yolcular, İzmir'de 14 gün süreyle karantinaya alındı. Kandur'un yanı sıra Murat Baykal ve Atilla Efe isimli Türk işçiler de Gine'den tahliye edildi.

"ALLAH BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN SİZDEN"

Türkiye'ye iner inmez Albayrak Grubu'na duygu yüklü bir teşekkür maili atan Kandur, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Merhabalar ben Zeynel Kandur. Gine'de işçiydim, sizin şirkette değil başka bir firmada. Maalesef kandırıldık düzensiz bir firmaya gitmişiz. Duyduk, firmanız işçileri için uçak gönderecekmiş. Paramız da yoktu. Gerek Canan Hanım, gerek konsolosluktaki Recep Bey'in yardımıyla sayenizde ülkemize dönebildik. Allah binlerce kez razı olsun sizden. Bizden hiçbir ücret talep etmeden ülkemize getirdiniz. Ne yazsam ne dua etsem azdır minnetimi nasıl bildirmem gerektiğini kelimelere sığdıramam. Sizin bu umutsuz durumdayken bana yaptınız şeyin bence hiçbir bedelle ödenmez. Aşçıyım, ihtiyacınız olursa seve seve hizmet edebilirim hangi şart olursa olsun."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Gine Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title