Haberler

TKDK Tarsus'ta yatırımcılara destek verecek

Güncelleme:

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapacak işletmelere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destek verecek.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapacak işletmelere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destek verecek.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur'u konuk etti. TKDK'nın IPARD II 8. Çağrı Programı kapsamında sunduğu destekler hakkında fikir alışverişi yapılan görüşmede Koçak, Tarsus OSB'de hızlı ilerleme kaydedildiğini, 1. etap sanayi parsellerinin satışının neredeyse tamamlandığını belirterek, yatırımcıların işlerini kolaylaştırmaya yönelik destekler, kredi kolaylığı, ödeme ve taksit seçenekleri gibi çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Bu kapsamda kurumlarla diyaloga geçtiklerini ve TKDK'nın da bunlardan biri olduğunu kaydeden Koçak, "Yatırımcıya her türlü kolaylığı sunmaya hazırız. Bunun için arka planda 'yatırımcıya işlerine nasıl daha kolay yardımcı olabiliriz' diye hummalı bir çalışma içindeyiz. Çok sayıda kurumla görüşme halindeyiz. TKDK da bunlardan biri. Şimdi fikir alışverişi yapıyor ve işletme nasıl destek alabilir, nelerden faydalanabilir oturup bunları detaylıca konuşuyoruz. Amacımız yatırımcıya hizmet, üretene hizmet" diye konuştu.

TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur da IPARD II 8. Çağrı Programı hakkında bilgi vererek, işletmelerin faydalanması halinde kazançlı çıkacaklarını belirtti. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin de bölge için önemli bir şans olduğunu söyleyen Uygur, şöyle konuştu:

"Bölge ekonomisi tarıma dayanıyor. Ciddi bir tarım üssü. Şimdi kurulacak bu sanayi bölgesi en başta tarıma dayalı sanayi tesislerini bir araya getirecek. Biz yatırımcılar için her türlü kolaylığı ve desteği sunmaya hazırız. 8. Çağrı Programı bu bölge için zaten çok uygun ve birtakım değişikliler de yapıldı. Bu özel çağrıdan daha çok kişinin bu çağrıdan yararlanması için çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title