Haberler

Tika'dan Tunus Geleneksel El Halıcılığına Maddi Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tunus'ta geleneksel sanatlara ve ekonomiye destek amaçlı el halısı yıkama tesisi kurdu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tunus'ta geleneksel sanatlara ve ekonomiye destek amaçlı el halısı yıkama tesisi kurdu.

Tunus Turizm Bakanlığı'na bağlı "El Dokuması ve Halıcılığı Geliştirme Merkezi" TİKA'nın sağladığı 500 bin avroluk mali destekle el halısı yıkama tesisine kavuştu.

Başkentte kurulan tesisin açılışına Turizm Bakanı Selma el-Lumi, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, TİKA Koordinatörü Muhsin Balcı ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Lumi, bakanlığın geleneksel tekstil ve halıcılığın kalkındırılması için koyduğu stratejiye uygun TİKA'dan hibe şekline verilen 500 bin avroluk mali destekle yıkama tesisinin oluşturulduğunu söyledi.

Açılışı yapılan tesisin 5 üniteden biri olduğunu belirten Lumi, el halıcılığına dair tüm işlemlerin yapılacağı diğer tesislerin de kurulması için TİKA'yla işbirliği içinde olunacağının altını çizdi.

AA muhabirine açıklama yapan Büyükelçi Doğan, iki ülke arasındaki işbirliğinin birçok sahada devam ettiğini, özellikle turizm ve geleneksel el halıcılığının zenginleştirilmesi başta olmak üzere ekonomik alanda devam edeceğine dikkati çekti.

Tunus TİKA Koordinatörü Balcı, AA'ya verdiği demecinde, Türkiye buradaki el halısı dokumacılığının öneminin bilicinde olduğundan bu konuya desteğinin süreceğini aktardı.

Tunus'ta 2012'de idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ömer Faruk Doğan Türkiye Balcı Tunus Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title