Haberler

Tamirhanede çalışan genç kız, görenleri şaşkınlığa uğratıyor

Güncelleme:

Antalya'da yaşayan 22 yaşındaki Tuğba Kaya, araç tamirhanesindeki başarısıyla 6 ayda birçok ustayı geride bıraktı. Zorlu birçok işin üstesinden gelen ve yaptığı işin akademik eğitimini de alan Tuğba, en büyük hayalinin, Türkiye'nin en iyi tamir ustası olmak olduğunu söyledi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobil bakım ve onarım servisindeki üniversite mevzunu 22 yaşındaki Tuğba Kaya'yı görenler büyük şaşkınlık yaşıyor. Araç motor tamiri, şanzıman tamiri, arıza tespiti, periyodik bakım ve lastik takmaktan balata değiştirmeye kadar birçok işin üstesinden gelen ve yaptığı işin akademik eğitimini de alan Tuğba, çırak olarak 6 aydır sürdüğü meslekte birçok ustayı geride bıraktı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ OLMAK İSTİYOR

Alanya'da annesi Sultan Gülbudak ile birlikte yaşayan Tuğba Kaya, küçük yaştan itibaren araçlara ilgi gösterdi. Büyüdükçe araçlara olan ilgisi daha çok artan Kaya, Antalya Akdeniz Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi Motorlu Taşıtlar bölümünü okumaya karar verdi. Buradaki eğitimini bu yıl tamamlayan Kaya, internette araştırmalar yaparak ilçedeki bir otomobil bakım ve onarım servisinde çırak olarak işe başladı. Türkiye'nin en iyi ustası olmayı ve dünyaya kendini tanıtmayı hedefleyen Kaya, 6 aydır çıraklığını yaptığı meslekte araç motor tamiri, şanzıman tamiri, arıza tespiti, periyodik bakım ve lastik takmaktan balata değiştirmeye kadar birçok işin üstesinden geliyor. Servis araçlarını getiren sürücüler, karşılarında kız tamirci görünce kısa süre şaşırıyor. Kadın ve kızların her alanda başarılı olabileceğinin sadece bir örneği olan Kaya'nın bu zor mesleği yapması birçok kişi tarafından da takdirle karşılanıyor.

Tamirhanede çıraklık yapan genç kız görenleri şaşkınlığa uğratıyor

"BENDE FAZLASIYLA GÖZÜMÜ KARARTMIŞTIM, YAPMAK İSTİYORDUM

İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuşan Akdeniz Üniversitesi Otomobil Teknolojisi Motorlu Taşıtlar bölümü mevzunu Tuğba Kaya, bu yıl eğitimini tamamladığını söyledi. Mezun olduktan sonra internette araştırmak yaptığını aktaran Kaya, daha sonra bu iş yeriyle görüştüğünü belirtti. Kaya, "Ahmet ağabeyle görüştüm, kendisi ustam olur. Görüşme sağladıktan sonra aynı gün içerisinde iş yerine gelmemi istedi. İş yerine geldim. Bizim burada motor odası var. Ahmet usta burayı gösterdi ve bana; 'Buradaki kire, yağa ve pasa dayanabilecek misin? Bu isi gerçekten yapabilecek misin?' dedi. Bende fazlasıyla gözümü karartmıştım yapmak istiyordum. O yüzden de işe başladım. Yaklaşık 6 aydır da çalışıyorum" dedi.

Tamirhanede çıraklık yapan genç kız görenleri şaşkınlığa uğratıyor

"SABIR İSTEYEN BİR İŞ"

İşe başladığı ilk hafta içinde biraz tereddüt olduğunu söyleyen Kaya, "Gerçekten zor bir meslek ve kafa isteyen bir meslek. Daha sonra sağ olsun. Ahmet ustam çok yardımcı oldu bana ve fazlasıyla da destek oldu. Aynı şekilde annemde destek verdi. Açıkçası biraz da sabır isteyen bir iş" diye konuştu.

Tamirhanede çalışan genç kız, görenleri şaşkınlığa uğratıyor

"BENİM GİBİ DÜŞÜNENLERİN GÜÇLÜ OLMASI GEREK"

Çevresindeki tepkilerden de bahseden Kaya şunları söyledi: "Arkadaşlarım gurur duydu. Annem ve akrabalarım tabii ilk başta şaşırdı. Başka iş yok mu dediler. Ustam da aynı şekilde başka bir iş bulamadın mı dedi. Geçen süre için hepsi bana destek olmaya başladı. Çevremden şu zamana kadar kötü bir yorum almadım. Benim gibi düşünen arkadaşların daha fazla sabretmelerini ve daha güçlü olmalarını istiyorum. Azimli ve hırslı olduktan sonra yapamayacakları hiçbir şey yok."

Tamirhanede çıraklık yapan genç kız görenleri şaşkınlığa uğratıyor

"USTA OLANA KADAR ONA YARDIM EDECEĞİM"

Yaklaşık 20 yıldır otomobil bakım ve onarım işiyle uğraşan Tuğba Kaya'nın ustası Ahmet Cebeci, Tuğba Kaya'nın ilk iş başvuru yaptığında tereddüt yaşandığını belirtti. Cebeci, "Yaklaşık 20 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yıllardır Alanya'da yaşıyorum. Tuğba iş başvurusu için mesaj attı. Böyle bir niyetinin olduğunu ve üniversite mevzunu olduğunu söyledi. İlk başta tereddüt yaşadım. Sonra neden olmasın dedim. Daha sonra iş yerine çağırdım, baktım gerçekten bu işi yapmak istiyor. Fırsat verdim ve Tuğba o fırsatı çok iyi değerlendirdi. Yaklaşık 6 aydır burada çalışıyor ve her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Artısı var, eksisi yok. Ben burada sıfırdan çırak olarak çok işçi yetiştirdim ama Tuğba daha detaylı ve disiplinli çalışıyor. Bu yönü işin açığı hoşuma gitti ve desteklemeye karar verdim. Allah izin verirse usta olana kadar, yardımcı olmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Tamirhanede çıraklık yapan genç kız görenleri şaşkınlığa uğratıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title