Haberler

    Yardımcı: "Şiddete Şiddetle Karşıyım"

    Gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı, "Derdimiz Süper Lig'e çıkmak değil, orada kalmak, yaşamaktır. Yapmamız gereken, farkındalık oluşturacak yönetim tarzımızla 'asansör takım' kelimesinin kökünü kazımak olacaktır." dedi.

    Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonluk kupası ile  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmek istediklerini, ziyaretin  ardından belirledikleri yol haritası ile yeni sezon planlamalarını yapacaklarını  belirtti.
    Özellikle iç transferde yola devam etmek istedikleri oyuncular için  çalışmaların devam ettiğine değinen Yardımcı, sözleşmesi sonra eren Robin Yalçın  ile yeni sözleşme imzalamak için mesafe katettiklerini, kaleci Kaya Tarakçı ve  kiralık olarak kadroların bulunan Lincoln'un gelecek sezon kendileri ile birlikte  olmayacağını ifade etti.
    Kamerunlu golcü futbolcu Leonard Kweuke ile bu şartlarda işlerinin zor  olduğuna dikkati çeken Yardımcı, "Kweuke ile fotoğrafı net olarak görmek  istiyoruz. Kweuke'nin durumu nedir? Biz onu sezon başında bir raporu değil, üç  doktor raporu ile kontrol edeceğiz. Kweuke konusunda geçen sezon bir yanlış  yapıldı. Bunun durumunu eski hocamızın bilmemesi mümkün değil. Bile bile sezon  başı bizi santrforsuz lige başlatmak büyük bir hataydı. Devre arasına kadar sancı  çektik. Kadro mühendisliğinde yanlış yapıldı. Sezon başında birilerinin bizi  uyarıp söylemesi gerekiyordu." diye konuştu.
    Spor Toto 1. Lig'deki yabancı sınırlaması nedeniyle bazı yabancı  oyuncuların kiralık gittiğini anımsatan Yardımcı, Polonya Ligi'nde Cracovia  Krakow forması giyen Matic Fink'in geri gelerek takıma katılacağını, Ali Faez ve  Bright Edomwonyi için olumlu rapor alamadıklarını söyledi.
    "Çaykur Rizespor'a karşı beklentiler değişti"
    Geçen sezonun kendi acemiliğine verilmesini isteyen Yardımcı, şöyle  devam etti:
    "Eski yönetici olmama rağmen bu ayıp değil. Geçen sezon başında  uyarılmadan başladığımız sezonu güç bela devre arasına taşıdık. Bu sene o hataya  düşmeyeceğiz. Tespit edilmiş tecrübelerimiz var. Çaykur Rizespor'a karşı  beklentiler değişti. Sezon başında aldığımız görevi layığı ile yerine getirerek  bu takımı Süper Lig'e taşıdık. Aldığımız krediyi Rizeliye faizi ile birlikte  ödedik. Çıta yükseldi, beklenti yükseldi. Bu doğrultuda çalışmalar yürüteceğiz.  'Hata yapmayacağız, eksiklerimiz olmayacak' diye algılanmasın. Türk futbolunun  kanayan yarası yanlış transfer politikalarıdır. Bir numaralı yarası transfer  yanlışlarıdır. Transferde başarılı olan kulübünü ileri taşır. Bir kaç yıl üst  üste yapılan yanlışlarla kulüplerin sonu hüsran oluyor."
    Çaykur Rizespor için söylenen, "asansör takım" lafının kendisini çok  üzdüğünü vurgulayan Yardımcı, şu ifadeleri kullandı:
    "Bir çok şehirden bana 'çıktık ama ligde kalabilecek miyiz?' şeklinde  sorular yöneltiliyor. Bu sorular beni çok üzüyor. Biz farkımızı bu soruları  gidererek göstermek istiyoruz. Derdimiz Süper Lig'e çıkmak değil, orada kalmak,  yaşamaktır. Yapmamız gereken, farkındalık oluşturacak yönetim tarzımızla 'asansör  takım' kelimesinin kökünü kazımak olacaktır. Garantisini vermem ama elimden  geleni ben ve yönetimimin yapacağının bilinmesini istiyorum. Her dönem daha  kaliteli işler yapmaya çalışıyoruz."
    Trabzonspor ile ilişkiler
    Hasan Kemal Yardımcı, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinin  şampiyonluk dolayısıyla kulübü ziyaret ettiğini ve başarı dilediklerini aktardı.
    İki komşu kentin futbol nedeniyle arasının açık olmasından duydukları  rahatsızlığı daha önceki beyanlarında da açıkça dile getirdiğini anlatan  Yardımcı, yapılan hareket ve atılan adımı olumlu bulduğunu vurguladı.
    Yardımcı, konuya ilişkin kamuoyundan bazı sesler ve şikayetler  gelebileceğine işaret ederek, "Biz yönetim olarak atılan bu adımı olumlu  buluyoruz. Atılan olumlu adımı, uzatılan eli karşılıksız bırakmadık, çokta iyi  yaptık. Biz yönetim olarak Rizeliye karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu  bilinç diyor ki 'sahaya çıkınca Rizeliyi mahcup etme.' Yalnız Trabzonspor'a karşı  değil, Fenerbahçe'ye, Kayserispor'a karşı da. Ben Beşiktaş stadından alnım açık  çıkmak istemez miyim?" yorumunu yaptı.
    Sadece Trabzonspor maçına odaklanmanın yanlış olacağını, bütün  maçların çok önemli olduğunun atını çizen Yardımcı, şu değerlendirmede bulundu:
    "Bizim yönetim olarak görevimiz, sahanın içindeki takımı Rizeliyi  mahcup etmeyecek şekilde toparlamak ve halletmektir. Şiddeti reddediyoruz.  Tezahüratlar elbette olacak ama sonunda şiddet ve küfür olmamak şartıyla. Türk  futbolunda bazı şeylerin değişmesi lazım. Sorumlu yöneticiyiz bizler.  Trabzonspor'a karşı yapacağımız kaliteli bir takım kurmak. Rizelinin yüzünü  güldürmek. Ben şiddeti körüklemem, bunu millet böyle bilsin. Ülkemizin hele bu  önemli günlerinde ben ve yönetimim bunu yapmaz. Biz rekabeti körükleyeceğiz. Saha  içi rekabetten geri kalmam."
    Başkan Hasan Kemal Yardımcı, insanların birbirine söz yetiştirerek  yaralarını kapatamayacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
    "Yara sahadaki başarı ile kapanır. Türk futbolunun daha büyük  sorunları var. Yarayı kaşıyarak harareti yükseltmeye gerek yok. Türk futbolunun  samimiyete, rekabete ve birlikteliğe ihtiyacı var. İtişmeye, didişmeye, vıdı  vıdıya değil. İtişme, didişme, konuşacak zaman değil. Kasada para yok, kulüpler  batıyor. Eskiden üç senede bir kulüp kaybolurdu. Şimdi senede üç kulüp  kayboluyor. Halen daha eski kafada olmaya gerek yok. Biz rekabeti saha içerisinde  artırarak Rizeliyi mahcup etmeyeceğiz. Şiddete şiddetle karşıyım."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Hasan Kemal Yardımcı Recep Tayyip Erdoğan Trabzonspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title