Haberler

Milli masa tenisçi Sibel Altınkaya, olimpiyat vizesi için raket sallıyor

Güncelleme:

Masa Tenisi Milli Takımı olimpik kadrodaki 4 sporcudan biri olan 27 yaşındaki Sibel Altınkaya, 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için yapılacak turnuvalardan başarılı sonuç almayı hedefliyor. Bulgaristan'ın Rusçuk kentinde doğan Sibel, 8 yaşında yaşadığı yerdeki parkta masa tenisi oynadığı sırada bir yakını tarafından bu spora yönlendirildi. Bulgaristan'da spor hayatını sürdürürken 2012 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne transfer olan Sibel'in, sonrasında transfer olduğu Almanya'da bir yıl raket salladıktan sonra 2014 yılında Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşti. Fenerbahçe forması giyen milli sporcu, 2014-2019 yıllarında üst üste 5 yıl büyükler ferdi masa tenisi Türkiye şampiyonu oldu. Sibel Altınkaya, İspanya'da yapılan 2018 Akdeniz Oyunları'nda ikinci, geçen yıl yapılan Balkan Şampiyonası'nda da çiftlerde takım arkadaşıyla Balkan şampiyonluğunu elde etti. Masa Tenisi Federasyonu tarafından Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılması planlanan 2 kadın, 2 erkekten oluşan 4 kişilik olimpik kadroda yer alan Sibel, gelecek yıl Güney Kore ve Rusya'da gerçekleştirilecek milli takımlar arası ve ferdi masa tenisi şampiyonalarına hazırlanıyor. Çalışmalarını Adana'da sürdüren Sibel Altınkaya, AA muhabirine, 4 yıldır Türk Milli Takımı olimpik kadroda olduğunu belirtti. Olimpiyatlarda yer alması için öncesinde başarı göstermesi gereken şampiyonaların takvimlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle biraz geç açıklandığını ifade eden Sibel, ocak ayından itibaren başlayacak maçlar için antrenmanlarına devam ettiğini söyledi. Sibel Altınkaya, öncelikle hedefinin olimpiyatlara katılmayı hak etmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Adana'da sabah ve akşam toplam 4 saat olmak üzere teknik ve kondisyon çalışıyorum. Her sporcu gibi benim de hedefim olimpiyatlara katılmak. 8 yaşından beri en büyük hayalim olimpiyatlar. Katılırsam en büyük hayalimi gerçekleştirmiş olacağım."

"Sibel'in çalışmalarından biraz daha ümitliyim"

Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Ali Türemiş de milli takımda birçok oyuncu olmasına rağmen Sibel'in olimpik kadroda yer almasıyla öne çıktığını aktardı. Türemiş, Sibel'in olimpiyatlara katılması halinde başarılı olacağına inandığını dila getirdi.

Kaynak: AA / Spor

Altınkaya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title